Takaisin tutulle maankamaralle
ranskalaiselta ankkalammikolta. Tänään oli pakko saada yhtä
herkullisimpiin ja halvimpiin arkiruokiin kuuluvaa soosia,
makkarastroganoffia. Ruoka sopii niin kesään että talveen ja kuin
niihin loppuihinkin vuodenaikoihin. Ohje on peräisin viime vuodenmarraskuun Yhteishyvän Ruokamaailmasta.
Makkarastroganoff on siitä kiitollinen
ruoka, että raaka-aineita voi vähän munkalailla oman keittiönsä
sen hetkisen ruokavarustelutason mukaan. Makkarana voi käyttää
kaikkia mahdollisia maustamattomia, mieluusti kotimaisia makkaroita,
tomaattipyreen voi korvata ketsupilla, paseeratulla tai tuoreilla
tomaateilla ja maustekurkuiksi käyvät niin kotitekoiset suolakurkut
kuin kaupan cocktailkurkutkin. Itse suosin tomaatin osalta ketsuppia, sillä mitä
happamampi, sitä parempi. Lisäkkeenä kelpaavat kaikki keitetyt tai
höyrytetyt suomalaiset juurekset.
Makkarastroganoff (neljälle)
Kuori ja kuutioi makkarat. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista
makkarat pannulla. Nosta makkarat syrjään. Lisää pannulle öljy,
jos makkaroista ei ole jäänyt pannuun rasvaa. Kuullota sipuleita
hetken aikaa. Lisää joukkoon makkarat, mausteet, vesi ja
maustekurkun liemi. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä 5
minuuttia.
Lisää joukkoon smetana ja
kurkkukuutiot. Anna hautua 5–10 minuuttia. Ripottele kastikkeen
pinnalle koristeeksi persiljaa. Tarjoile haluamasi lisukkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti