Toinen kesä aivan Provinssirockin
ääressä alkoi jo eilen, torstaina. Viime vuodesta vielä enemmän
viisastuneena jääkaappi pursuilee ruokaa ja ruokalistalla on jotain
teemaan sopivaa, helppoa ja täyttävää. Tosin emme tälläkään
kertaa ota osaa ”ihmisten juhlaan”.
Tänäänpä siis sähkögrilli
tulille ja Jamie Oliverin lammasburgeripihvejä tekemään. Tosin
turvauduin karitsan jauhelihaan, jota näillä leveysasteilla saa
helpommin marketista. Ras el hanout -mausteseosta en edes vaivautunut etsimään, tuskinpa olisi kaupungista löytynyt.
Lopputulos oli vähän mauton. Maustoin
pihvit vissiin liian helläkätisesti. Karitsanliha on puolestaan
tottumattomalle aika yllättävä ja ehkä luotaantyöntäväkin
makukokemus. Jos ihmettlet kuvan ”sämpylän” kummaa näköä,
johtuu se siitä, että turhia hiilihydraatteja välttelevänä
kokkina leivon yleensä itse sämpyläni muista aineksista kuin viljasta.
Burgeripihvit lampaasta (kuudelle)
600 g jauhettua lampaanlihaa
Mausteseos:
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
½ tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl ras el hanoutia tai garam masalaa
1–2 tl paprikajauhetta
Kastike:
6 reilua rkl jogurttia
1 reilu rkl harissatahnaa
1 sitruunan mehu
Oliiviöljyä
Jaa liha kuuteen osaan ja pyörittele
palloiksi. Litistä 1,5 senttimetrin paksuisiksi pihveiksi. Murskaa
mausteet morttelissa vielä hienommaksi. Kierittele pihvit
mausteseoksessa ja hiero pihvien pintaan tilkkanen oliiviöljyä.
Paista grillissä tai paistinpannulla 6–7 minuuttia per puoli.
Sekoita kastikkeen ainekset.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti