perjantai 15. kesäkuuta 2012

Meidän festariruokaa


Toinen kesä aivan Provinssirockin ääressä alkoi jo eilen, torstaina. Viime vuodesta vielä enemmän viisastuneena jääkaappi pursuilee ruokaa ja ruokalistalla on jotain teemaan sopivaa, helppoa ja täyttävää. Tosin emme tälläkään kertaa ota osaa ”ihmisten juhlaan”.

Tänäänpä siis sähkögrilli tulille ja Jamie Oliverin lammasburgeripihvejä tekemään. Tosin turvauduin karitsan jauhelihaan, jota näillä leveysasteilla saa helpommin marketista. Ras el hanout -mausteseosta en edes vaivautunut etsimään, tuskinpa olisi kaupungista löytynyt.

Lopputulos oli vähän mauton. Maustoin pihvit vissiin liian helläkätisesti. Karitsanliha on puolestaan tottumattomalle aika yllättävä ja ehkä luotaantyöntäväkin makukokemus. Jos ihmettlet kuvan ”sämpylän” kummaa näköä, johtuu se siitä, että turhia hiilihydraatteja välttelevänä kokkina leivon yleensä itse sämpyläni muista aineksista kuin viljasta.




Burgeripihvit lampaasta (kuudelle)

600 g jauhettua lampaanlihaa

Mausteseos:
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
½ tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl ras el hanoutia tai garam masalaa
1–2 tl paprikajauhetta

Kastike:
6 reilua rkl jogurttia
1 reilu rkl harissatahnaa
1 sitruunan mehu
Oliiviöljyä

Jaa liha kuuteen osaan ja pyörittele palloiksi. Litistä 1,5 senttimetrin paksuisiksi pihveiksi. Murskaa mausteet morttelissa vielä hienommaksi. Kierittele pihvit mausteseoksessa ja hiero pihvien pintaan tilkkanen oliiviöljyä. Paista grillissä tai paistinpannulla 6–7 minuuttia per puoli. Sekoita kastikkeen ainekset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti