Kävin jälleen Jamie Oliverin
reseptivarastolla. Lautaselle päätyi kovinkin pohjoismaalaiselta
vaikuttava punajuurisalaatti raejuustolla ja kylmäsavustetulla
lohella piparjuurikastikkeineen Jamie Oliverin 30 minuutin ateriat
-sarjasta. Punajuuri-raejuustosalaatti on mielestäni
laitosruokaloiden annista siitä parhaimmasta päästä. Oliverin
”versio” on vain piirun verran fiinimpi ja kaksi kertaa
maistuvampi. Jopa raejuustoa inhoava siippani sai annoksensa mukisematta syötyä.
Punajuuri-raejuustosalaatti
Keitettyjä
punajuuria (ei etikkaan säilöttyjä)
Balsamiviinietikkaa
Oliiviöljyä
Basilikaa tai
timjamia
Suolaa
Pippuria
Raejuustoa
Sitruunankuorta
raastettuna
Oliiviöljyä
Timjamia
Suolaa
Pippuria
Paloittele
punajuuret kulhoon. Lisää mausteet. Maista.
Tee seuraavaksi
raejuustoseos. Raejuustona kannattaa käyttää esimerkiksi
saksalaista tai ruotsalaista raejuustoa, koska ne ovat
pienirakeisempia ja enemmän kastikkeenomaisia. Sekoita raejuustoon
mausteet. Maista.
Tarjoa molemmat erikseen.
Sulla on täällä aina kaikkia ihania ohjeita!
VastaaPoistaJoita ei meillä kannata tehä kun kersat ei syö...taidanpa tulla joku päivä kuokkimaan teille.:) Tai tuon tissikakun vaihtarina. ;)
Kiitos! Ite en taas jaksaisi millään ruveta värkkäämään tuommosia kakkuja, joita sinä teet. Eipä nämä varmaan ihan lapsperheen ruokaa ainakaan kaikki ole. En tiedä, saisko niitä sitten syömään, jos jättää vähemmän tutut raaka-aineet pois tai vaihtaa johonkin tutumpaan.
Poista