torstai 7. kesäkuuta 2012

Punajuurisalaattia, osa 1


Kävin jälleen Jamie Oliverin reseptivarastolla. Lautaselle päätyi kovinkin pohjoismaalaiselta vaikuttava punajuurisalaatti raejuustolla ja kylmäsavustetulla lohella piparjuurikastikkeineen Jamie Oliverin 30 minuutin ateriat -sarjasta. Punajuuri-raejuustosalaatti on mielestäni laitosruokaloiden annista siitä parhaimmasta päästä. Oliverin ”versio” on vain piirun verran fiinimpi ja kaksi kertaa maistuvampi. Jopa raejuustoa inhoava siippani sai annoksensa mukisematta syötyä.




Punajuuri-raejuustosalaatti

Keitettyjä punajuuria (ei etikkaan säilöttyjä)
Balsamiviinietikkaa
Oliiviöljyä
Basilikaa tai timjamia
Suolaa
Pippuria

Raejuustoa
Sitruunankuorta raastettuna
Oliiviöljyä
Timjamia
Suolaa
Pippuria

Paloittele punajuuret kulhoon. Lisää mausteet. Maista.
Tee seuraavaksi raejuustoseos. Raejuustona kannattaa käyttää esimerkiksi saksalaista tai ruotsalaista raejuustoa, koska ne ovat pienirakeisempia ja enemmän kastikkeenomaisia. Sekoita raejuustoon mausteet. Maista.
Tarjoa molemmat erikseen.

2 kommenttia:

  1. Sulla on täällä aina kaikkia ihania ohjeita!
    Joita ei meillä kannata tehä kun kersat ei syö...taidanpa tulla joku päivä kuokkimaan teille.:) Tai tuon tissikakun vaihtarina. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ite en taas jaksaisi millään ruveta värkkäämään tuommosia kakkuja, joita sinä teet. Eipä nämä varmaan ihan lapsperheen ruokaa ainakaan kaikki ole. En tiedä, saisko niitä sitten syömään, jos jättää vähemmän tutut raaka-aineet pois tai vaihtaa johonkin tutumpaan.

      Poista