keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Keskiviikon selleripotti


Molemmat sellerit, varsi- ja juuriselleri ovat aliarvostettuja raaka-aineita aivan syyttä suotta. Sellerien aromikkuus sopii moniin ruokiin aina keittopohjista salaatteihin. Harmi vain, että varsinkin juurisellerin saatavuus ja laatu on kovin vaihteleva ruokavuoden varrella. Varsiselleriä sen sijaan saa hyvin koko vuoden ajan, kiitos espanjalaisen tuontisellerin.

En yhä edelleenkään pidä raa'an varsisellerin mausta, mutta kypsyessään sen maku muuttuu miedommaksi ja pyöreämmäksi. Tomaatti-selleri-fetapaistos on tätä nykyä aviomieheni yksi lempiruoista eli ihmeiden aika ei ole ohi, jos miehen saa syömään vihanneksia mielellään. Ohjeen pohjana on Makeemman elämän eväät -blogista löytyvä resepti.


 Selleri-feta-potti

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
300 g varsiselleriä
400 g tomaattimurskaa tai kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
100–150 g fetaa kuutioina
juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
cayennepippuria
oreganoa
timjamia

Paista kasarissa tai isolla pannulla jauheliha, hienonnetut sipulit ja ohueksi viipaloidut sellerin varret. Lisää tomaattisäilyke. Mausta mielesi mukaan ja hauduttele noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä niin, että selleri hieman pehmenee. Tarkista maku. Siirrä seos uuninkestävään vuokaan. Sekoita joukkoon fetajuusto. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti