Punajuurilinjalla jatketaan. Tämä
salaatti on todellinen seesamista tykkääjän ruoka – se
sisältää sekä tahinea että seesaminsiemeniä. Ohje on Ylen
Kakkosella ja Fem-kanavilla esitetystä Camilla Plum ja porisevat
padat -sarjasta. Itse jättäisin tuon tunnin maustumisen väliin,
sillä tahine menee aika mönjäksi punajuurien pinnalla ja jauhoisen
makuiseksi. Het vaan ääntä kohti!
Ohella tarjosin kurkkusuikalesalaattia
ja nauta-rosmariinivartaita piparjuuridipillä. Melkoinen makujen
sekamelska siis... Mutta hyvää oli pyöräretken jälkeiseen
nälkään.
(Pahoittelen kuvan heikkoa tasoa, oli kiire syömään.) |
Seesami-punajuurisalaatti
Uunissa kuorineen paahdettuja tai
kuorineen keitettyjä punajuuria
Tahinea
½ sitruunanmehu
Valkosipulia hienonnettuna
Suolaa
Vettä
Paahdettuja seesaminsiemeniä
Silopersiljaa
Kuori punajuuret ja pilko. Sekoita
kastikkeen ainekset erillisessä astiassa ja lisää punajuurten
joukkoon. Koristele seesaminsiemenillä ja persiljalla. Anna maustua
tunnin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti