lauantai 9. kesäkuuta 2012

Punajuuria, osa 2


Punajuurilinjalla jatketaan. Tämä salaatti on todellinen seesamista tykkääjän ruoka – se sisältää sekä tahinea että seesaminsiemeniä. Ohje on Ylen Kakkosella ja Fem-kanavilla esitetystä Camilla Plum ja porisevat padat -sarjasta. Itse jättäisin tuon tunnin maustumisen väliin, sillä tahine menee aika mönjäksi punajuurien pinnalla ja jauhoisen makuiseksi. Het vaan ääntä kohti!

Ohella tarjosin kurkkusuikalesalaattia ja nauta-rosmariinivartaita piparjuuridipillä. Melkoinen makujen sekamelska siis... Mutta hyvää oli pyöräretken jälkeiseen nälkään.

(Pahoittelen kuvan heikkoa tasoa, oli kiire syömään.)
Seesami-punajuurisalaatti

Uunissa kuorineen paahdettuja tai kuorineen keitettyjä punajuuria
Tahinea
½ sitruunanmehu
Valkosipulia hienonnettuna
Suolaa
Vettä
Paahdettuja seesaminsiemeniä
Silopersiljaa

Kuori punajuuret ja pilko. Sekoita kastikkeen ainekset erillisessä astiassa ja lisää punajuurten joukkoon. Koristele seesaminsiemenillä ja persiljalla. Anna maustua tunnin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti