maanantai 16. huhtikuuta 2012

Terveiset Seesamtieltä


Nopeaa, maukasta ja mehukasta – näillä sanoilla voi kuvata seesamipaneroitua broileria. Mikäpä ettei kalakin tykkäisi tästä kuorrutteesta. Resepti on peräisin Maija Silvennoisen Maijan lihakirjasta. Itse en viitsinyt lämmittää uunia pihvien loppukypsennyksen vuoksi, vaan paistoin fileet läpikypsiksi paistinpannulla. Ohjeen jatkojalostus kävi jo mielessäni, sillä osa seesaminsiemenistä jäi pannulle ja oli maustunut broilerista valuneilla nesteillä, mausteilla ja öljyllä. Lisäämällä joukkoon kanalientä ja kermaa saisi aikaan melkoisen maukkaan soosin.




Seesaminsiemenillä kuorrutetut broileripihvit

4 nahatonta, luutonta broilerin rintafileetä
3 rkl sitruunamehua
Suolaa
Valkopippuria
2 dl seesaminsiemeniä
Öljyä

Nuiji fileet kelmun välissä ohuemmiksi ja mausta reilusti sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla. Pyörittele rintafileet seesaminsiemenissä ja ruskista pannulla öljyssä hyvän ruskeiksi. Halutessasi voit kypsentää pihvit loppuun 200 asteisessa uunissa noin kuudessa minuutissa.
Maija ehdottaa lisäkkeeksi parsaa ja sitruunaa tai vokkivihanneksia.

3 kommenttia:

  1. Taas näyttää hyvältä, kun vain sais aikaseks, että tekisin itekki.

    VastaaPoista
  2. Ei ollut vaativaa valmistaa, mutta aivan uskomattoman herkkua. Nyt on pötsi pullollaan ja vielä jäikin. Meiltähän ei tietenkään kaupasta löytynyt luutonta broilerin rintafilettä, mutta broilerin ohutleike muistutti erehdyttävästi luutonta rintafilettä ja ajoi saman asian. Olivatpa niin muhkeita, että nuijiminenkin oli tarpeen. Parsan sulatin ensin mikrossa ja sitten kypsensin niiden paistinpannuun jääneiden seesaminsiementen kera ja loraus kermaa ja ripaus suolaa kruunasi tämän makuelämyksen. Suosittelen =)

    VastaaPoista