Tässä reseptissä, joka on peräisin Karpin ateriakirja – Karpin keittokirja 1, ei ole käytetty jauhoja, eikä sokeria. Suklaana käytimme Maraboun 86 prosenttista suklaata, joka monen makuun lienee aivan liian karvasta ja tömäkkää. Suklaan voi huoleti vaihtaa vähemmän kaakaota sisältävään tummaan suklaaseen.
Mutakakkumme oli sisältä melko löysää, mutta itse tykkäsin sisuksesta enemmän kuin paistuneesta reunasta. |
Mutakakku
200 g tummaa suklaata
200 g voita
5 kananmunaa
1 rkl mantelijauhoa
(1-2 dl:n verran sokeria tai vastaava määrä makeutusta)
Tarjoiluun kermavaahtoa
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja voitele 18 senttinen irtopohjavuoka kevyesti. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Jäähdytä seosta ennen kananmunien lisäämistä. Lisää kananmunat seokseen yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Seos saattaa tässä vaiheessa hieman juoksettua, mutta annas olla – viimeisen kananmunan lisäyksen jälkeen seos muuttuu hetkessä sileäksi ja kiiltäväksi emulsioksi. Lisää halutessasi makeutusta ja mantelijauho. Paista uunissa 10–15 minuuttia. Kakku on valmis, kun se on reunoilta ja pinnalta kypsää, mutta keskeltä vielä tutisevaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti