Totesin jokin aika sitten, että
maistuvan lohireseptin löytäminen on erittäin työlästä. Lohipihvit,
eikös niihin saisi ujutettua ties millaisia makuja? Mutta eipä pihveihinkään reseptiä ollut helppo löytää. Monet ohjeet olivat aikaa
vieviä ja ainesosia hankkiessa olisi pitänyt ravata useampi kaupungin kauppa läpi, ja silti palata luultavasti tyhjin käsin keittiöön.
Yksinkertaisimman, mutta maukkaalta vaikuttavan ohjeen löysin
Karppaus.infon Internet-sivuilta. Fuusiokeittiön lohipihvit -ohje on entiseltä SuomiTV:ltä tutun kokin Michael
Smithin tuotos sarjasta Cook at Home.
Itse munklasin ohjetta keittiöni
yrttitilanteeseen sopivaksi vaihtamalla tuoreet korianterin lehdet
siemeniin. Maku on aika tavalla erilainen, mutta sopi tähän ruokaan korianteri niinkin. Lisäkkeinä nautiskelimme
kookosöljyssä pikapaistettua valkokaalta chilillä, inkiväärillä
ja soijalla maustettuna ja kurkku-jogurttikastiketta. (Ja niinhän siinä taas kävi: Paistettu kaali oli taivaallista ja annoksen kruunu!)
Fuusiokeittiön lohipihvit
(kahdelle)
240 g lohifileetä, nahattomana ja
kuutioituna
2 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl soijakastiketta
2 rkl pilkottua punasipulia
n. 2 dl (reilu kourallinen) korianteria
3 rkl oliiviöljyä paistamiseen
2 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl soijakastiketta
2 rkl pilkottua punasipulia
n. 2 dl (reilu kourallinen) korianteria
3 rkl oliiviöljyä paistamiseen
Laita ainekset tehosekoittimeen ja
sekoita sykäyksittäin niin, että ainekset muodostavat yhtenäisen
seoksen. Älä sekoita liikaa. Muotoile taikina kahdeksi pihviksi.
Kuumenna pannu keskilämmöllä, lisää öljy ja paista pihvit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti