lauantai 28. huhtikuuta 2012

Ristiin rastiin itäisillä mailla


Totesin jokin aika sitten, että maistuvan lohireseptin löytäminen on erittäin työlästä. Lohipihvit, eikös niihin saisi ujutettua ties millaisia makuja? Mutta eipä pihveihinkään reseptiä ollut helppo löytää. Monet ohjeet olivat aikaa vieviä ja ainesosia hankkiessa olisi pitänyt ravata useampi kaupungin kauppa läpi, ja silti palata luultavasti tyhjin käsin keittiöön. Yksinkertaisimman, mutta maukkaalta vaikuttavan ohjeen löysin Karppaus.infon Internet-sivuilta. Fuusiokeittiön lohipihvit -ohje on entiseltä SuomiTV:ltä tutun kokin Michael Smithin tuotos sarjasta Cook at Home.

Itse munklasin ohjetta keittiöni yrttitilanteeseen sopivaksi vaihtamalla tuoreet korianterin lehdet siemeniin. Maku on aika tavalla erilainen, mutta sopi tähän ruokaan korianteri niinkin. Lisäkkeinä nautiskelimme kookosöljyssä pikapaistettua valkokaalta chilillä, inkiväärillä ja soijalla maustettuna ja kurkku-jogurttikastiketta. (Ja niinhän siinä taas kävi: Paistettu kaali oli taivaallista ja annoksen kruunu!)Fuusiokeittiön lohipihvit (kahdelle)

240 g lohifileetä, nahattomana ja kuutioituna
2 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl soijakastiketta
2 rkl pilkottua punasipulia
n. 2 dl (reilu kourallinen) korianteria
3 rkl oliiviöljyä paistamiseen

Laita ainekset tehosekoittimeen ja sekoita sykäyksittäin niin, että ainekset muodostavat yhtenäisen seoksen. Älä sekoita liikaa. Muotoile taikina kahdeksi pihviksi. Kuumenna pannu keskilämmöllä, lisää öljy ja paista pihvit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti