torstai 19. huhtikuuta 2012

Palovaroittimen testausruokaa


Veromätkyjen kunniaksi kotitaloudessamme kokeiltiin tänään palovaroittimen testausruokaa: Kanapataa, jonka kananpalat ruskistettiin rasvassa pannulla kovalla lämmöllä. Tämä Baskilainen paprikakanapata on peräisin Hans Välimäen Ruokaa Ranskasta Hansin tapaan -kirjasta. Ja selväähän se, palovaroitin todellakin toimi...




Baskilainen paprikakanapata

1 tuore kokonainen broileri
suolaa ja mustapippuria
2 punaista paprikaa
1 vihreä paprika
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 prk (400 g) kokonaisia säilyketomaatteja
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
1 tl paprikajauhetta
1/4 tl cayennepippuria
tai 1/2 chiliä
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kanalientä
3 rkl silputtua persiljaa

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Paloittele broileri kahdeksaan osaan ja hiero paloihin suolaa ja pippuria. Puhdista paprikat ja noin sentin suikaleiksi. Kuori ja lohko sipulit, kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Puolita säilyketomaatit.
Kuumenna öljy ja voi padassa tai kasarissa. Lisää broilerinpalat ja ruskista kauniin ruskeiksi; nosta syrjään. Sekoita rasvaan paprikajauhe ja kuumenna noin minuutti, lisää pilkotut tuoreet vihannekset ja kypsennä viisi minuuttia; mausta halutessasi cayennenpippurilla tai viipaloidulla chilillä. Lisää tomaatit liemineen, viini, kanaliemi ja broilerinpalat ja anna muhia kannen alla hiljalleen 20 minuuttia. Ota kansi pois ja nosta pata uunin keskitasolle kymmeneksi minuutiksi. Lisää tarvittaessa hieman nestettä. Tarkista lopuksi maku, koristele persiljasilpulla ja tarjoa pilahviriisin kanssa.

1 kommentti:

  1. Näyttääpäs herkulliselta!
    Eikös se niin oo, että ne varottimet pitää testata säännöllisin väliajoin... :)

    VastaaPoista