Veromätkyjen
kunniaksi kotitaloudessamme kokeiltiin tänään palovaroittimen
testausruokaa: Kanapataa, jonka kananpalat ruskistettiin rasvassa
pannulla kovalla lämmöllä. Tämä Baskilainen paprikakanapata on
peräisin Hans Välimäen Ruokaa Ranskasta Hansin tapaan -kirjasta.
Ja selväähän se, palovaroitin todellakin toimi...
Baskilainen paprikakanapata
1 tuore kokonainen broileri
suolaa ja mustapippuria
2 punaista paprikaa
1 vihreä paprika
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 prk (400 g) kokonaisia
säilyketomaatteja
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
1 tl paprikajauhetta
1/4 tl cayennepippuria
tai 1/2 chiliä
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kanalientä
3 rkl silputtua persiljaa
Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
Paloittele broileri kahdeksaan osaan ja hiero paloihin suolaa ja
pippuria. Puhdista paprikat ja noin sentin suikaleiksi. Kuori ja
lohko sipulit, kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Puolita
säilyketomaatit.
Kuumenna öljy ja voi padassa tai
kasarissa. Lisää broilerinpalat ja ruskista kauniin ruskeiksi;
nosta syrjään. Sekoita rasvaan paprikajauhe ja kuumenna noin
minuutti, lisää pilkotut tuoreet vihannekset ja kypsennä viisi
minuuttia; mausta halutessasi cayennenpippurilla tai viipaloidulla
chilillä. Lisää tomaatit liemineen, viini, kanaliemi ja
broilerinpalat ja anna muhia kannen alla hiljalleen 20 minuuttia. Ota
kansi pois ja nosta pata uunin keskitasolle kymmeneksi minuutiksi.
Lisää tarvittaessa hieman nestettä. Tarkista lopuksi maku,
koristele persiljasilpulla ja tarjoa pilahviriisin kanssa.
Näyttääpäs herkulliselta!
VastaaPoistaEikös se niin oo, että ne varottimet pitää testata säännöllisin väliajoin... :)