Nopeaa, maukasta ja mehukasta –
näillä sanoilla voi kuvata seesamipaneroitua broileria. Mikäpä
ettei kalakin tykkäisi tästä kuorrutteesta. Resepti on peräisin
Maija Silvennoisen Maijan lihakirjasta. Itse en viitsinyt lämmittää
uunia pihvien loppukypsennyksen vuoksi, vaan paistoin fileet
läpikypsiksi paistinpannulla. Ohjeen jatkojalostus kävi jo
mielessäni, sillä osa seesaminsiemenistä jäi pannulle ja oli
maustunut broilerista valuneilla nesteillä, mausteilla ja öljyllä.
Lisäämällä joukkoon kanalientä ja kermaa saisi aikaan melkoisen
maukkaan soosin.
Seesaminsiemenillä kuorrutetut
broileripihvit
4 nahatonta, luutonta broilerin
rintafileetä
3 rkl sitruunamehua
Suolaa
Valkopippuria
2 dl seesaminsiemeniä
Öljyä
Nuiji fileet kelmun välissä
ohuemmiksi ja mausta reilusti sitruunamehulla, suolalla ja
valkopippurilla. Pyörittele rintafileet seesaminsiemenissä ja
ruskista pannulla öljyssä hyvän ruskeiksi. Halutessasi voit
kypsentää pihvit loppuun 200 asteisessa uunissa noin kuudessa
minuutissa.
Maija ehdottaa lisäkkeeksi parsaa ja
sitruunaa tai vokkivihanneksia.
Taas näyttää hyvältä, kun vain sais aikaseks, että tekisin itekki.
VastaaPoistaEi ollut mikään vaativa ja aikaavievä ruoka tehdä.
PoistaEi ollut vaativaa valmistaa, mutta aivan uskomattoman herkkua. Nyt on pötsi pullollaan ja vielä jäikin. Meiltähän ei tietenkään kaupasta löytynyt luutonta broilerin rintafilettä, mutta broilerin ohutleike muistutti erehdyttävästi luutonta rintafilettä ja ajoi saman asian. Olivatpa niin muhkeita, että nuijiminenkin oli tarpeen. Parsan sulatin ensin mikrossa ja sitten kypsensin niiden paistinpannuun jääneiden seesaminsiementen kera ja loraus kermaa ja ripaus suolaa kruunasi tämän makuelämyksen. Suosittelen =)
VastaaPoista