Joskus on ihan jees jättää liha
jääkaappiin ja syödä kasvisruokaa – täysrasvaisilla
maitotuotteilla höystettynä tietysti. Munakoiso on tätä nykyä
keittiömme vakiovieras, vaikka kaunista ruokaa siitä ei saa
tekemälläkään ja maku on melko mitäänsanomaton ilman
asianmukaisia höysteitä. Mutta maustamalla ja hankkimalla koisolle
kunnon kaverit pataan, se muuttuu mitä herkullisimmaksi
vihannekseksi.
Resepti on oma mukaelma Gordon Ramsayn
vanhemmanpuoleisesta reseptikirjasta löytyneestä cannelonireseptistä, jota
olen aikaisemmin testannut oikealla putkilopastalla. Arkena en tätä
ruokaa ryhtyisi tekemään, koska resepti vaatii näpertelyä,
käyttipä pastaa tai munakoisoa.
Munakoisocannelonit pinaatilla,
tuorejuustolla ja sienillä (kahdelle)
2 keskikokoista munakoisoa
300 g metsäsieniä, esim.
suppilovahveroita, kanttarelleja
150 g pinaattia, pakastekin käy
200 g tuorejuustoa, mieluusti
maustettua
Reilu 1 dl kermaa
150 g–200 g hyvin sulavaa juustoa
Mustapippuria
Cayennepippuria
Muskottipähkinää
Suolaa
Oliiviöljyä vuoan voiteluun
Viipaloi munakoisot pitkittäin melko
ohuiksi viipaleiksi, ripottele päälle suolaa ja paahda 250
asteisessa uunissa grillivastuksen alla, kunnes viipaleet alkavat
ruskistua. Älä anna viipaleiden kuitenkaan palaa.
Paista sieniä ja pinaattia pannulla,
kunnes neste on haihtunut. Sulata tuorejuusto sekaan, mutta älä
enää lämmitä seosta. Mausta pippureilla oman makusi mukaan ja
tarkista maku.
Kuumenna kerma kattilassa ja lisää
juustosta puolet. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut ja mausta
muskotilla.
Täytä munakoisoviipaleet. Laita
nokare täytettä munakoisoviipaleen toiseen päähän ja rullaa
kiinni. Pane rullat vierekkäin voideltuun vuokaan. Kaada
juustokastike päälle ja ripottele pinnalle loput juustosta. Paista
keskitasolla 225 asteessa, kunnes pinta on saanut väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti