sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Munakoisocannelonit


Joskus on ihan jees jättää liha jääkaappiin ja syödä kasvisruokaa – täysrasvaisilla maitotuotteilla höystettynä tietysti. Munakoiso on tätä nykyä keittiömme vakiovieras, vaikka kaunista ruokaa siitä ei saa tekemälläkään ja maku on melko mitäänsanomaton ilman asianmukaisia höysteitä. Mutta maustamalla ja hankkimalla koisolle kunnon kaverit pataan, se muuttuu mitä herkullisimmaksi vihannekseksi.

Resepti on oma mukaelma Gordon Ramsayn vanhemmanpuoleisesta reseptikirjasta löytyneestä cannelonireseptistä, jota olen aikaisemmin testannut oikealla putkilopastalla. Arkena en tätä ruokaa ryhtyisi tekemään, koska resepti vaatii näpertelyä, käyttipä pastaa tai munakoisoa.




Munakoisocannelonit pinaatilla, tuorejuustolla ja sienillä (kahdelle)

2 keskikokoista munakoisoa
300 g metsäsieniä, esim. suppilovahveroita, kanttarelleja
150 g pinaattia, pakastekin käy
200 g tuorejuustoa, mieluusti maustettua
Reilu 1 dl kermaa
150 g–200 g hyvin sulavaa juustoa
Mustapippuria
Cayennepippuria
Muskottipähkinää
Suolaa
Oliiviöljyä vuoan voiteluun

Viipaloi munakoisot pitkittäin melko ohuiksi viipaleiksi, ripottele päälle suolaa ja paahda 250 asteisessa uunissa grillivastuksen alla, kunnes viipaleet alkavat ruskistua. Älä anna viipaleiden kuitenkaan palaa.
Paista sieniä ja pinaattia pannulla, kunnes neste on haihtunut. Sulata tuorejuusto sekaan, mutta älä enää lämmitä seosta. Mausta pippureilla oman makusi mukaan ja tarkista maku.
Kuumenna kerma kattilassa ja lisää juustosta puolet. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut ja mausta muskotilla.
Täytä munakoisoviipaleet. Laita nokare täytettä munakoisoviipaleen toiseen päähän ja rullaa kiinni. Pane rullat vierekkäin voideltuun vuokaan. Kaada juustokastike päälle ja ripottele pinnalle loput juustosta. Paista keskitasolla 225 asteessa, kunnes pinta on saanut väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti