Julkkiskokki Jamie Oliver lienee
osasyyllinen siihen, että kiinnostuin aikoinaan ruoanlaitosta
enemmän kuin normaali einesten lappaaja. Lautaselle päätyikin
jälleen uunilohta höysteineen Oliverin ensimmäisestä
reseptikirjasta Alaston kokki. Omistan suhteellisen vähän
reseptikirjoja ja kyseinen teos kuuluu niihin. Kirjalla on vieläpä
tunnearvoa: Se on joululahja rakkaalta aviomieheltäni vuosien takaa.
Taasen kaikki muu – paitsi lohi –
oli viedä kielen mennessään. Tehotuotetut norjalaiset halpislohet
ovat mitä ovat, mutta juuri tällä hetkellä tässä kotitaloudessa
on tyydyttävä niihin. Ei kannata säikähtää reseptissä olevaa
anjovista, sillä se juuri tekee kasviksista naminamia. Täytyykin
varata vastedes jääkaappiin pari purkkia noita maukkaita
pikkukavereita.
Uunilohta oliivien, vihreiden
papujen,
anjoviksen ja tomaattien kera (neljälle)
200 g vihreitä
papuja
20
kirsikkatomaattia
1–2 kourallista
mustia oliiveja
2 rkl
neitsytoliiviöljyä
suolaa ja
mustapippuria
4 lohifileen palaa
(à 225 g) nahallisena tai nahattomana
2 sitruunaa
1 kourallinen
tuoreita basilikanlehtiä
12 anjovisfileetä
Tuoreet pavut on
pehmennettävä kiehuvassa vedessä ennen käyttöä, mutta
pakastetut voit käyttää sellaisenaan. Laita pavut,
kirsikkatomaatit ja kivettömät oliivit kulhoon. Sekoita joukkoon
öljy, suolaa ja pippuria.
Purista
kalafileiden päälle puolen sitruunan mehu, mausta suolalla ja
pippurilla ja valuta päälle vielä hieman öljyä.
Kuumenna uuni ja
uunipannu korkeimmalla mahdollisella lämmöllä. Laita kalapalat
pannun toiseen päähän. Lisää basilika kasvisten joukkoon ja
kaada kaikki uunipannun toiseen päähän. Laita anjovisfileet
kasvisten päälle.
Kypsennä uunissa
10 minuuttia ja tarjoa ruoka sitruunalohkojen kera. Lisäksi lohen
kanssa voi tarjota majoneesia tai aiolia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti