Blogini on viettänyt viime kuun
hiljaiseloa, sillä äkkilähtö pois pimeästä kotimaasta Kanariansaarille vei
kaikkine kommervenkkeineen kovasti aikaa joulukuussa.
Juhlakausi alkaa olla lopuillaan –
onneksi. Mennyt joulu oli ensimmäinen jota varten emme varanneet
älyttömiä määriä ruokaa. Viimeiset rosollikuutiot söin
ensimmäisenä välipäivänä aamupalaksi ja mieheni mussutti kinkun pois. Itse
en juuri kinkusta perustanut tällä kertaa. (Kinkun koko onkin joulu
joululta pienentynyt perheessämme.)
Uusi vuosi ja niin kutsuttu ruotuun
paluu ei tarkoita meillä rasvattomuutta ja mauttomuutta, vaan
hiilihydraattien rajoittamista. Siispä ultimaalisen
kasvis-lihasotkun tekoon. Kyssäkaaligratiinia on tullut nautittua
sellaisenaankin, mutta tällä kertaa laitoin joukkoon kebabia.
Menisihän tuohon kinkun tai kalkkunan jämät, jos niitä pakkasesta löytyy.
Kebabgratiini
1 kg kyssäkaalia kuorittuna ja
siivuttuna mahdollisimman ohueksi siivuiksi
1 punasipuli siivuina
250 g kebablihaa (tai joulukinkkua,
kalkkunaa tms.)
3,5 dl kermaa, (maustettua) ruokakermaa
tai näiden seosta
(suolaa ja mausteita, jos tykkää)
Lado kyssäkaalia, sipulia ja lihaa
vuoron perään laakeaan uunivuokaan. Jätä päälimmäiseksi
kyssäkaalikerros. Kaada kerma vuokaan ja halutessasi kuorruta
gratiini vielä juustoraasteella. Peitä vuoka foliolla ja laita se
uuniin +175 asteeseen. Kypsennä tunti ja poista folio. Kypsennä
vielä tunti. Tarkista kypsyys. Painele gratiinin pintaa kypsennyksen
aikana silloin tällöin. Anna gratiinin vetäytyä 15 minuuttia
ennen syömistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti