keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Kebab-kyssäkaaligratiini

Blogini on viettänyt viime kuun hiljaiseloa, sillä äkkilähtö pois pimeästä kotimaasta Kanariansaarille vei kaikkine kommervenkkeineen kovasti aikaa joulukuussa.

Juhlakausi alkaa olla lopuillaan – onneksi. Mennyt joulu oli ensimmäinen jota varten emme varanneet älyttömiä määriä ruokaa. Viimeiset rosollikuutiot söin ensimmäisenä välipäivänä aamupalaksi ja mieheni mussutti kinkun pois. Itse en juuri kinkusta perustanut tällä kertaa. (Kinkun koko onkin joulu joululta pienentynyt perheessämme.)

Uusi vuosi ja niin kutsuttu ruotuun paluu ei tarkoita meillä rasvattomuutta ja mauttomuutta, vaan hiilihydraattien rajoittamista. Siispä ultimaalisen kasvis-lihasotkun tekoon. Kyssäkaaligratiinia on tullut nautittua sellaisenaankin, mutta tällä kertaa laitoin joukkoon kebabia. Menisihän tuohon kinkun tai kalkkunan jämät, jos niitä pakkasesta löytyy.

Kebabgratiini

1 kg kyssäkaalia kuorittuna ja siivuttuna mahdollisimman ohueksi siivuiksi
1 punasipuli siivuina
250 g kebablihaa (tai joulukinkkua, kalkkunaa tms.)
3,5 dl kermaa, (maustettua) ruokakermaa tai näiden seosta
(suolaa ja mausteita, jos tykkää)

Lado kyssäkaalia, sipulia ja lihaa vuoron perään laakeaan uunivuokaan. Jätä päälimmäiseksi kyssäkaalikerros. Kaada kerma vuokaan ja halutessasi kuorruta gratiini vielä juustoraasteella. Peitä vuoka foliolla ja laita se uuniin +175 asteeseen. Kypsennä tunti ja poista folio. Kypsennä vielä tunti. Tarkista kypsyys. Painele gratiinin pintaa kypsennyksen aikana silloin tällöin. Anna gratiinin vetäytyä 15 minuuttia ennen syömistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti