Mieheni lempiruokakirja lienee nyt
julkaistu. HK:n Sininen viettää 50-vuotisjuhliaan tänä vuonna ja
sen kunniaksi on julkaistu kirja Sininen Lenkki 50 ja mestarien
makkarareseptit. Kirjassa on mielestäni melko luovalla tavalla
väännetty Sininen melko eksoottiseen muotoon. Mahtiburgerin resepti
on siitä kesyimmästä päästä ja sillä on hyvä aloittaa.
Leiväksi leipaisin vehnähapanjuureen
leivotun erittäin rapeakuorisen vehnäisen. Olen jo kuukauden ajan
elättänyt jääkaapissani vehnähapanjuurta. Tämä oli ensimmäinen
leipä, jossa happamuus maistui todella. Leipään muodostui myös
melko messevät kaasurakkulat.
Mutta takaisin lihaan. Revityn possun
tein pohjaten tähän pulled porkin ohjeeseen. Lisäsin marinadiin
vielä nestemäistä hickory-savuaromia. Niinhän siinä kävi, että
possu oli parempaa kuin pannulla paistettu Sininen Lenkki. Makkara on
hyvää vain grillattuna, keskellä kesää.
Mahtiburgerit
Sinistä Lenkkiä 8 osaan pitkittäin
paloiteltuna
vaaleaa leipää
chilimajoneesia (ohje alla)
salaattia
tomaattia viipaleina
savujuustoa viipaleina
pulled porkia
salottisipulia ohuina viipaleina
(friteerattuna tai raakana)
Chilimajoneesi
Sekoita majoneesia, 2
valkosipulinkynttä hienonnettuna, Habanero-tabascoa ja 0,5 dl
persiljaa. Anna maustua.
Valmista pulled pork ja chilimajoneesi.
Paista Sinisen paloihin kunnon paistopinnat. Kokoa burgeri tässä
järjestyksessä: leipä, majoneesi, salaatti, tomaatti, possu,
lenkki, savujuusto ja sipuli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti