lauantai 11. tammikuuta 2014

Valemakaronilaatikko

Tofua on tullut muutaman kerran menneinä vuosina maisteltua. Silloin se ei maistunut miltään. Nyt päätin kokeilla ”makaronilaatikon” valmistamista siitä, meillä kun on jostain syystä ollut melko kasvisruokavoittoinen viikko.

Ruoan ideana on korvata makaroni tofulla. Lisäsin tosin sekaan muutaman pekonisiivun makua antamaan, mutta määrää olisi voinut lisätä. Ruoka tuoksui makaronilaatikolta ja makukin oli sama – yhtä pliisu. Syödessä oli pakko höystää laatikkoa ketsupilla. Täytyy seuraavan kerran kokeilla savustettua tofua ja reilumpaa maustamista.

Kuvauksellinen tällainen ruoka ei koskaan ole, mutta tämä otos on harvinaisen huonolaatuinen. Pahoitteluni.


Tofu-pinaatti-laatikko (kahdelle)

1 paketti tofua pienittynä pieniksi palasiksi
1 pieni sipuli silppuna
4 pekoniviipaletta pilkottuna
75 g pakastepinaattia sulatettuna
0,5 dl kermaa
1 kanamuna
100 g juustoa raasteena
suolaa
mustapippuria
(muuta mieleistä maustetta)

Paista pekoniin ja sipuliin väri pannulla. Sekoita ne, tofu, pinaatti ja puolet juustosta uunivuoassa huolellisesti. Mausta seos. Vatkaa munan rakenne rikki ja hulauta joukkoon kerma. Kaada muna-kermaseos vuokaan ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista +175-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti