Tofua on tullut muutaman kerran menneinä
vuosina maisteltua. Silloin se ei maistunut miltään. Nyt päätin
kokeilla ”makaronilaatikon” valmistamista siitä, meillä kun on
jostain syystä ollut melko kasvisruokavoittoinen viikko.
Ruoan ideana on
korvata makaroni tofulla. Lisäsin tosin sekaan muutaman pekonisiivun
makua antamaan, mutta määrää olisi voinut lisätä. Ruoka tuoksui
makaronilaatikolta ja makukin oli sama – yhtä pliisu. Syödessä
oli pakko höystää laatikkoa ketsupilla. Täytyy seuraavan kerran
kokeilla savustettua tofua ja reilumpaa maustamista.
Kuvauksellinen tällainen ruoka ei koskaan ole, mutta tämä otos on harvinaisen huonolaatuinen. Pahoitteluni.
Tofu-pinaatti-laatikko
(kahdelle)
1 paketti tofua pienittynä pieniksi
palasiksi
1 pieni sipuli silppuna
4 pekoniviipaletta pilkottuna
75 g pakastepinaattia sulatettuna
0,5 dl kermaa
1 kanamuna
100 g juustoa raasteena
suolaa
mustapippuria
(muuta mieleistä maustetta)
Paista pekoniin ja sipuliin väri
pannulla. Sekoita ne, tofu, pinaatti ja puolet juustosta uunivuoassa
huolellisesti. Mausta seos. Vatkaa munan rakenne rikki ja hulauta
joukkoon kerma. Kaada muna-kermaseos vuokaan ja ripottele pinnalle
loppu juustoraaste. Paista +175-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti