Päivä näytti ikkunasta katsottuna
kauniilta, oikein hyvältä ulkoilusäältä. Roskienvientireissulla
totuus paljastui: Jäätävän kylmä tuuli hyydytti ajatukset
kävelylenkistä ja totesin pysyväni visusti sisätiloissa.
Niille uhkarohkeille, jotka viimaan
viitsivät mennä maistuu varmasti vielä paremmin kuuma soppa kuin
minulle. Seljankaa olen joskus kokannut. Borssikeitto on sen sijaan
muistikuvieni mukaan jäänyt tekemättä. Jääkaapissa sattui
sopivasti olemaan esikypsennettyjä punajuuria ja Snellmanin
naudanlihamakkaraa, joten ei muuta kuin kauhan varteen.
Borssikeitto nautamakkaralla
1 keltasipuli
¼ keräkaalia
2 isoa punajuurta (etikkaista,
esikypsennettyä tai raakaa)
öljyä
reilu litra lihalientä
1–2 tl etikkaa
meiramia
valkopippuria
250 g nautamakkaraa
suolaa
smetanaa
Silppua kasvikset. Jos käytät raakaa
punajuurta, kuori se ja raasta raateeksi, jotta se kypsyy nopeammin.
Kuullota kasviksia muutama minutti öljyssä kattilassa. Lisää
lihaliemi, etikka ja mausteet. Anna hautua kypsäksi. Paloittele
sillä välin makkara ja ruskita palat paistinpannulla.
Lisää makkara kattilaan ja kiehauta.
Tarkasta maku ja tarjoile keitto smetananokareen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti