Harissatahna on makoisaa ja sopivan
tulista. Mielestäni sen maussa on häivähdys lakritsia. En ole
valmistanut sitä koskaan itse, mutta erittäin viitseliäs kokki voi
tehdä tahnan itse. Reseptejä löytää googlailemalla melko
nopsasti, mutta kaupasta saatava tahnakin on hintansa väärti.
Aiemmin olen maustanut harissalla kalaa
ja pilahvia. Tällä kertaa maustoin sillä pannulla
paistettuja kasviksia, joita meillä on syöty viime päivät
urakalla. Toissapäivänä kyssäkaalia, porkkanaa ja tomaattia,
eilen marinoituna raakasalaattina kurkkua, porkkanaa ja kiinankaalta.
Tänään munakoisoa, kesäkurpitsaa ja tomaattia. Ja tässä ovat
vain päivän lämpimän aterian kasvikset. Vieläkö joku kehtaa
väittää, että vähähiilihydraattinen syöminen tarkoittaa
pekonin paistamista voissa ja kerman lorauttamista kaikkiin ruokiin?
En söisi ikinä näin paljon kasviksia, mikäli ruokavaliossani
olisi vielä peruna, pasta ja riisi.
Harissakasvikset (kahdelle)
(muutama valkosipulin kynsi hakkeena,
jos harissan valkosipulimäärä ei riitä)
punasipuli silputtuna
loraus oliiviöljyä
250 g kesäkurpitsaa kuutioina
250 g munakoisoa kuutioina
150 g kypsiä kirsikka- tai
miniluumutomaatteja
1 rkl harissatahnaa
Kuullota sipuleita pannulla
oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää kesäkurpitsa- ja
munakoisokuutiot. Paista kohtuu korkealla lämmöllä ja anna
kasvisten saada väriä. Lisää tomaatit ja kuumenna. Kun
tomaateista alkaa irrota kuori, nosta pannu pois liedeltä ja lisää
tahna. Sekoita hyvin ja syö heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti