lauantai 4. tammikuuta 2014

Harissakasvikset

Harissatahna on makoisaa ja sopivan tulista. Mielestäni sen maussa on häivähdys lakritsia. En ole valmistanut sitä koskaan itse, mutta erittäin viitseliäs kokki voi tehdä tahnan itse. Reseptejä löytää googlailemalla melko nopsasti, mutta kaupasta saatava tahnakin on hintansa väärti.

Aiemmin olen maustanut harissalla kalaa ja pilahvia. Tällä kertaa maustoin sillä pannulla paistettuja kasviksia, joita meillä on syöty viime päivät urakalla. Toissapäivänä kyssäkaalia, porkkanaa ja tomaattia, eilen marinoituna raakasalaattina kurkkua, porkkanaa ja kiinankaalta. Tänään munakoisoa, kesäkurpitsaa ja tomaattia. Ja tässä ovat vain päivän lämpimän aterian kasvikset. Vieläkö joku kehtaa väittää, että vähähiilihydraattinen syöminen tarkoittaa pekonin paistamista voissa ja kerman lorauttamista kaikkiin ruokiin? En söisi ikinä näin paljon kasviksia, mikäli ruokavaliossani olisi vielä peruna, pasta ja riisi.


Harissakasvikset (kahdelle)

(muutama valkosipulin kynsi hakkeena, jos harissan valkosipulimäärä ei riitä)
punasipuli silputtuna
loraus oliiviöljyä
250 g kesäkurpitsaa kuutioina
250 g munakoisoa kuutioina
150 g kypsiä kirsikka- tai miniluumutomaatteja
1 rkl harissatahnaa

Kuullota sipuleita pannulla oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää kesäkurpitsa- ja munakoisokuutiot. Paista kohtuu korkealla lämmöllä ja anna kasvisten saada väriä. Lisää tomaatit ja kuumenna. Kun tomaateista alkaa irrota kuori, nosta pannu pois liedeltä ja lisää tahna. Sekoita hyvin ja syö heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti