Jatkoa äijäruoille: makkarasipatti.
Sinisen Lenkin kunniaksi julkaistussa kirjassa on monta kokeilemisen
arvoista reseptiä, jos tykkää suomalaisesta makkarasta. Tässä
niistä yksi, joka tuo mieleeni lapsuuden kanamunakastikkeen, joka
nautittiin aina perunoiden kera. Kaikki raaka-aineet ovat samoja
lukuunottamatta kananmunan korvaamista lenkillä. Lieneekö sama
kastike kyseessä loppujen lopuksi. Sipatiksi meillä ei vaan
kastiketta koskaan kutsuttu. Ja kastikekin nautittiin nyt
lanttukuutioiden kanssa.
Sininen sipatti
1 lenkkimakkara (HK:n Sininen on kyllä
sopivan jauhoinen tähän)
1 dl vettä
50 g voita
1 sipuli
3 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa
valkopippuria
Hienonna sipuli. Kuumenna kattilassa
vesi ja lisää siihen voi. Lisää sipuli ja kypsennä haketta noin
10 minuuttia miedolla lämmöllä. Paista sillä välin kuutioitu
makkara pannulla rusehtavaksi. Vispaa maito ja vehnäjauhot sekaisin
ja lisää sipulihakkeeseen. Kypsennä 10 minuuttia. Lisää makkara
ja kiehauta. Mausta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti