torstai 16. tammikuuta 2014

Voimapihvit

Lapsuudessani yleisin (ja ainoa) maksaruoka oli arvatenkin maksalaatikko ja silloin se maistui. Enää en pysty syömään teollisesti valmistettua maksalaatikkoa lainkaan. Itse kokkailtua maksakäristystä ja kermakastikkeessa uitettua kokonaista maksaa olen kokeillut, enkä ihastunut kovasta yrityksestä huolimatta.

Edellisten sijaan maksapihvit saavat minut hurmion partaalle ja syömään itseni ähkyyn. Paras pohjaohje, johon olen törmännyt tähän mennessä, on Karpin tapaan -kirjasta poimittu maksa-jauhelihapihvien resepti. Olen tosin muuntanut sitä omaan makuuni sopivammaksi. Reseptin idea on se, että maksan lisäksi massaan sekoitetaan possun jauhelihaa ja anjovista, tuota muikun ja makrillin jälkeen herkkuisinta eväkästä.


Maksa-jauhelihapihvit (10 reilun kokoista pihviä)

yhteensä 800 g jauhettua naudan maksaa ja possun jauhelihaa (maksan ja possun suhteen saa jokainen päättää itse)
1 hyvän kokoinen keltasipuli
7–9 anjovisfilettä (oman maun mukaan)
1–2 munaa (mitä vetisempää maksa on, sitä enemmän kanamunaa on laiettava massaan)
meiramia
mustapippuria
suolaa
hintsusti voita paistamiseen

Kuori sipuli ja lohko se. Laita sipuli ja anjovisfileet tehosekottimeen ja jauha sileäksi tahnaksi. Kaada seos isoon kulhoon. Lisää maksa, possunliha, kananmuna(t) sekä mausteet ja suola. Sekoita erittäin huolellisesti. Paista pannulla pikku nokare massaa maistiaisiksi, jotta tiedät tarvitseeko seos maustaa vielä. Kun maut ovat kohdallaan paista pihvit pannulla voissa keskilämmöllä kypsiksi. Taikinan annostelu pannulle onnistuu hyvin isolla lusikalla. Tarjoile puolukoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti