Jamie Oliverin
salami-fenkoli-tomaattikastike on paras pastakastike, jonka tiedän.
Paljon kehuttua ja kohuttua avokadopastaa kun en ole vieläkään
kokeillut.
Ennen vanhaan, kun halusin herkutella
viikonlopun kunniaksi, tein aina tätä ruokaa. Nyttemmin kastiketta
on tullut tehtyä todella harvoin, koska en syö enää pastaa.
Sikäli ihme, kuinka helposti pääsin eroon pastan ja ruisleivän
puputtamisesta, koska ne kuuluivat aikaisemmin minun top vitoseeni
ruoka-aineista.
Hyvälaatuinen ja oikein keitetty pasta
on vain olennainen osa tätä kastiketta, sitä ei käy kiistäminen.
Mitkään tuorejuusto-kananmunaseokset tai kesäkurpitsasuikareet
eivät tämän kastikkeen kanssa pastaa korvaa – valitettavasti.
Pastaa salamilla, fenkolilla ja
tomaateilla (neljälle)
öljyä
150 g salamiviipaleita (mieluusti
italialaisittain maustettuja)
2 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
1 tl fenkolinsiemeniä kevyesti
murskattuna
1 fenkoli ohuina viipaleina
2 tölkkiä kuorittuja tomaatteja
(1 kuivattu chili murskattuna)
suolaa
mustapippuria
400 g pastaa (tai korviketta)
Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää
salami- ja valkosipuliviipaleet. Lisää fenkolinsiemenet. Paista
miedolla lämmöllä, kunnes rasva alkaa irrota salamista ja
viipaleet ruskistua. Lisääs fenkolinviipaleet ja sekoita nostellen.
Laita kansi päälle ja vähennä lämpöä. Anna paistua viisi
minuuttia. Lisää tomaatit ja mausteet (sekä kuivattu chili).
Hauduta 25 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut. Keitä sillä
välin pasta. Sekoita kastike valutettuun pastaan. Halutessasi voit
tarjota ruoan oliiviöljyssä paistettujen leivänmurujen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti