Raskaat pataruoat eivät oikein kesällä
maistu, mutta lehtien kellastuessa ja sadepilvien roikottaessa
alahuuliaan, rasvaa, mausteita ja lihaa sisältävät pitkään
haudutettavat potit tekevät jo kauppansa.
Viime viikkoisen insinööriristeilyn
parasta antia oli savustettu, tulinen paprikajauhe, jonka löysin
laivan taxfreestä aivan viimeisien meripeninkulmien aikana. Olen aiemmin etsinyt
kyseistä tuotetta näiltä leveysasteilta, mutta turhaan.
Voimallinen paprikajauhe on kokemukseni mukaan yleisesti käytössä
ulkomaisissa ruokaohjelmissa.
Niin on myös Jamie Oliverilla. Tämä mausteinen possugulassi on peräisin kirjasta Jamie at home. Olen
kokannut sitä muutamaan otteeseen ihan tavallisella, joka ruokakaupasta
saatavalla paprikajauheella, mutta lopputulos on ollut melko pliisu
tuliseen makuun tottuneille suillemme. Nyt tulisuutta ja savun makua
oli todellakin ja voi mitä herkkua! Suun makusilmut suorastaan
räjähtivät!
Mausteinen possugulassi (todella
isolle porukalle)
2 kg porsaan lapaa tai kassleria
suolaa ja mustapippuria
öljyä paistamiseen
2 punasipulia suikaloituna ohuiksi siivuiksi
2 miedohkoa punaista chiliä, siemenettöminä ja suikaloituna
2 rkl savustettu paprikajauhetta (jos käytät tulista jauhetta, pienennä määrää)
2 tl kuminansiemeniä
meiramia tai oreganoa
5 paprikaa suikaloituna (käytä eri värisiä)
suolaa ja mustapippuria
öljyä paistamiseen
2 punasipulia suikaloituna ohuiksi siivuiksi
2 miedohkoa punaista chiliä, siemenettöminä ja suikaloituna
2 rkl savustettu paprikajauhetta (jos käytät tulista jauhetta, pienennä määrää)
2 tl kuminansiemeniä
meiramia tai oreganoa
5 paprikaa suikaloituna (käytä eri värisiä)
280 g säilöttyjä paprikoita
pilkottuina
400 g säilöttyjä (luumu)tomaatteja
400 g säilöttyjä (luumu)tomaatteja
tilkka vettä
4 rkl punaviinietikkaa
1 prk smetanaa
1 sitruunan kuori
persiljaa silputtuna
4 rkl punaviinietikkaa
1 prk smetanaa
1 sitruunan kuori
persiljaa silputtuna
Tiristä suolalla ja pippurilla
maustettu possunliha ruskeaksi pinnaltaan. Nosta pois pannulta ja
lisää sipulit, chilit, paprikajauhe, kuminansiemenet, meirami tai
oregano ja hieman mustapippuria sekä suolaa. Kypsennä miedolla
lämmöllä 15 minuuttia. Lisää sitten kaikki paprikat, tomaatit,
punaviinietikka ja sopivasti vettä. Kiehauta ja nosta possunpala
sekaan tai laita kaikki ainekset riittävän isoon uunivuokaan.
Peittele vuoka foliolla tai leivinpaperilla, mikäli kantta ei ole
saatavilla. Kypsennä 180 asteessa kolme tuntia. Liha on valmista,
kun sen voi repiä kappaleiksi kahden haarukan avulla. Sekoita
smetana, sitruunankuori ja persilja. T se ja haluamasi lisäke gulassin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti