tiistai 2. lokakuuta 2012

Possugulassia Jamien tapaan

Raskaat pataruoat eivät oikein kesällä maistu, mutta lehtien kellastuessa ja sadepilvien roikottaessa alahuuliaan, rasvaa, mausteita ja lihaa sisältävät pitkään haudutettavat potit tekevät jo kauppansa.

Viime viikkoisen insinööriristeilyn parasta antia oli savustettu, tulinen paprikajauhe, jonka löysin laivan taxfreestä aivan viimeisien meripeninkulmien aikana. Olen aiemmin etsinyt kyseistä tuotetta näiltä leveysasteilta, mutta turhaan. Voimallinen paprikajauhe on kokemukseni mukaan yleisesti käytössä ulkomaisissa ruokaohjelmissa.

Niin on myös Jamie Oliverilla. Tämä mausteinen possugulassi on peräisin kirjasta Jamie at home. Olen kokannut sitä muutamaan otteeseen ihan tavallisella, joka ruokakaupasta saatavalla paprikajauheella, mutta lopputulos on ollut melko pliisu tuliseen makuun tottuneille suillemme. Nyt tulisuutta ja savun makua oli todellakin ja voi mitä herkkua! Suun makusilmut suorastaan räjähtivät!



 
Mausteinen possugulassi (todella isolle porukalle)

2 kg porsaan lapaa tai kassleria
suolaa ja mustapippuria
öljyä paistamiseen
2 punasipulia suikaloituna ohuiksi siivuiksi
2 miedohkoa punaista chiliä, siemenettöminä ja suikaloituna
2 rkl savustettu paprikajauhetta (jos käytät tulista jauhetta, pienennä määrää)
2 tl kuminansiemeniä
meiramia tai oreganoa
5 paprikaa suikaloituna (käytä eri värisiä)
280 g säilöttyjä paprikoita pilkottuina
400 g säilöttyjä (luumu)tomaatteja
tilkka vettä
4 rkl punaviinietikkaa
1 prk smetanaa
1 sitruunan kuori
persiljaa silputtuna

Tiristä suolalla ja pippurilla maustettu possunliha ruskeaksi pinnaltaan. Nosta pois pannulta ja lisää sipulit, chilit, paprikajauhe, kuminansiemenet, meirami tai oregano ja hieman mustapippuria sekä suolaa. Kypsennä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Lisää sitten kaikki paprikat, tomaatit, punaviinietikka ja sopivasti vettä. Kiehauta ja nosta possunpala sekaan tai laita kaikki ainekset riittävän isoon uunivuokaan. Peittele vuoka foliolla tai leivinpaperilla, mikäli kantta ei ole saatavilla. Kypsennä 180 asteessa kolme tuntia. Liha on valmista, kun sen voi repiä kappaleiksi kahden haarukan avulla. Sekoita smetana, sitruunankuori ja persilja. T se ja haluamasi lisäke gulassin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti