Tällä viikolla ruoanlaitossa meillä
on menty koko ajan siitä, missä aita on matalin. Siippa sairastaa
selkäänsä ja kausiflunssaa, ja minä poden kaamosmasennusta ja
kroonista väsymystä. Yhtenä iltana sorruimme jopa ostamaan
lihapiirakat aviopariin. Eivät tosin olleet pahimmasta päästä,
koska kuoritaikina oli juustolla ryyditetty ja piirakan sisältä
löytyi kuin löytyikin tunnistettavasti lihaa.
Voin tunnustaa olevani varsinkin
talvisin lohtusyöjä. Sokerin sijasta olen aina tykännyt enemmän
suolan ja rasvan yhdistelmästä eli ei ihme, että suuri intohimoni
on juusto. Tämä Kotilieden parhaat pihvit, paistit ja padat
-kirjasta peräsin oleva resepti täyttää lohturuoan kriteerit
rasvapitoisuutensa ansiosta. Mikään ei estä rasvaa pelkäävää
käyttämästä kevyempiä vaihtoehtoja jauhelihan, kerman ja juuston
osalta. Peston on sitten vaan oltava öljypitoista, jotta se on pestoa.
Mehevä jauheliha-munakoisovuoka
(neljälle)
1–2 sipulia silputtuna
400 g jauhelihaa
1 tl basilikaa
suolaa
mustapippuria
150 g pakastettua pinaattia
1 isohko munakoiso ohuina viipaleina
1 dl vihreää pestoa (kaupan tai
itsetehtyä)
2 dl kermaa
kourallinen mustia oliiveja
puolitettuina
juustoraastetta kuorruttamiseen
Paista jauheliha ja sipulit pannulla.
Mausta basilikalla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää kohmeinen
pinaatti ja sulata seokseen.
Lado puolet munakoisoviipaleista
uunivuoan pohjalle ja kaada päälle jauhelihaseos. Lisää loput
munakoisoviipaleet. Sekoita kerma ja pesto ja kaada sekin vuokaan.
Paista 200 asteessa 30–40 minuuttia.
Ripottele päälle oliivit ja
juustoraaste ja paista vielä 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti