lauantai 27. lokakuuta 2012

Lohduttavan rasvainen munakoiso-jauhelihavuoka

Tällä viikolla ruoanlaitossa meillä on menty koko ajan siitä, missä aita on matalin. Siippa sairastaa selkäänsä ja kausiflunssaa, ja minä poden kaamosmasennusta ja kroonista väsymystä. Yhtenä iltana sorruimme jopa ostamaan lihapiirakat aviopariin. Eivät tosin olleet pahimmasta päästä, koska kuoritaikina oli juustolla ryyditetty ja piirakan sisältä löytyi kuin löytyikin tunnistettavasti lihaa.

Voin tunnustaa olevani varsinkin talvisin lohtusyöjä. Sokerin sijasta olen aina tykännyt enemmän suolan ja rasvan yhdistelmästä eli ei ihme, että suuri intohimoni on juusto. Tämä Kotilieden parhaat pihvit, paistit ja padat -kirjasta peräsin oleva resepti täyttää lohturuoan kriteerit rasvapitoisuutensa ansiosta. Mikään ei estä rasvaa pelkäävää käyttämästä kevyempiä vaihtoehtoja jauhelihan, kerman ja juuston osalta. Peston on sitten vaan oltava öljypitoista, jotta se on pestoa.



Mehevä jauheliha-munakoisovuoka (neljälle)

1–2 sipulia silputtuna
400 g jauhelihaa
1 tl basilikaa
suolaa
mustapippuria
150 g pakastettua pinaattia
1 isohko munakoiso ohuina viipaleina
1 dl vihreää pestoa (kaupan tai itsetehtyä)
2 dl kermaa
kourallinen mustia oliiveja puolitettuina
juustoraastetta kuorruttamiseen

Paista jauheliha ja sipulit pannulla. Mausta basilikalla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää kohmeinen pinaatti ja sulata seokseen.
Lado puolet munakoisoviipaleista uunivuoan pohjalle ja kaada päälle jauhelihaseos. Lisää loput munakoisoviipaleet. Sekoita kerma ja pesto ja kaada sekin vuokaan. Paista 200 asteessa 30–40 minuuttia.
Ripottele päälle oliivit ja juustoraaste ja paista vielä 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti