Viime
viikonloppuna synttäripäiväänsä työn ja ensiapukoulutuksen
merkeissä viettänyt siippani sai kypsymisensä (tosin hän väittää
yhä edelleen olevansa 15-vuotias) kunniaksi nauttia
lempijälkiruoastaan, suklaamoussesta. Ohje on Jamie Oliverin
kirjasta Alastoman kokin onnenpäivät. Useimmiten olen jättänyt
liköörin vaahdosta pois ja se maistuukin hyvin ilman sitä. Paitsi:
Omasta mielestäni tämä mousse on aivan liian tanakkaa, resepti on
aivan liian suuri neljälle hengelle ja kulhojakin sotkeentuu. Mutta
mitäpä sitä ei tekisi rakkaansa vuoksi. Sulattaa vaikka
vesihaudetta tehdessään muovikulhon kattilaan kiinni niin hyvin,
ettei vesi pääse enää kattilasta pois ja koko höskä on vietävä
roskiin. (Kerta se oli ensimmäinenkin.)
Suloinen suklaamousse (neljälle)
225 g tummaa suklaata paloina (käytä vähintään 70%:sta suklaata)
70 g voita paloiteltuna
3,5 dl kuohukermaa
2 suurta kananmunaa
1 rkl Amaretto-likööriä
2 rkl hunajaa
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa
sulamattomassa ja särkymättömässä kulhossa. Vatkaa toisessa
kulhossa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa kolmannessa kulhossa
kananmunat ja hunaja vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti nostellen
munavaahtoon likööri, suklaa-voiseos ja kermavaahto. Annostele
mousse jälkiruoka-astioihin ja anna jäähtyä ainakin tunnin verran
ennen nauttimista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti