Opiskelu- ja työrintamalla on tämän
viikon pitänyt niin ankaraa kiirettä, etten ole ehtinyt suoda
ajatustakaan blogin kirjoitukselle. Kirjoittamista odottavat vielä
kaksi laboratorioraporttia ja esitelmä kookosöljystä, mutta
mutta... Enemmin käytän sunnuntain tähän, huomattavan
vapaamuotoiseen kirjoitteluun. Asiaan.
Jamie Oliverin lisäksi olin
teini-iässä kovin viehättynyt Kahteen lihavaan leidiin. Jo heidän
ulkomuotonsa lupasi ruoalta aivan jotakin muuta kuin silloin kovin
siloposkisen Oliverin italialaisen keittiön muunnelmat. Lisäksi
rouvien (vai neitien) jutustelu veti vertoja Kolmosen ja Vanamon
huulenheitolle.
Ehkä leidien ruoanlaitossa viehätti
myös kursailemattomuus. Jos ruokaan piti käyttää puoli kiloa
laardia, sitä sitten käytettiin sen verran, sanokoot
ravitsemustieteilijät kovista rasvoista ja kalorisuosituksista mitä
tahansa.
Tämän sipulikeiton resepti on
peräisin tv-sarjan myötä julkaistusta samannimisestä kirjasta.
Luulin tekeväni kevyehköä sipulikeittoa, mutta keiton pinnalla killui
melkoinen rasvakerros, kuten kuvasta näkyy. Jotain todella kemiallista näissä minun sopissani aina tapahtuu, kun rasva erottuu. Tosin ei se ole koskaan makunautintoa
pilannut.
Sipuli-homejuustokeitto
2 keskikokoista sipulia/ruokailija
nokare voita ja loraus
oliiviöljyä/ruokailija
suolaa ja mustapippuria
3 dl nestettä (liha- tai kasvislientä
sekä olutta tai viiniä)/ruokailija
ripaus tuoretta tai kuivattua timjamia
tai kynteliä
sinihomejuustoa
Kuumenna rasvat kattilassa ja kuullota
pilkotut sipulit siinä joko kullankeltaisiksi tai ruskehtaviksi.
Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää liemi ja kuumenna kiehuvaksi.
Tarkista maku. Lisää timjami tai kynteli. Keitä hiljakseen kannen
alla 30–40 minuuttia.
Murenna juusto. Lisää se keittoon
kypsymisen puolessavälissä. Jos käytät keittoon olutta tai
viiniä, lisää ne 10 minuuttia ennen keiton valmistumista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti