Kuulunen niihin ihmisiin, joiden
elimistö ei oman kokemuksen mukaan todistetusti siedä viljaa. Muutaman päivän kotimaan matkalla
ei voinut vaatia kaikelta ruoalta viljattomuutta ja eilen palatessa
kotiin olo oli sen mukainen. Plyääh, sanoi koko
ruoansulatusjärjestelmä. Siispä tänään piti tankata pelkkää
proteiinia ja rasvaa. Varsinkin rasvaa tässä Hallénin Annan
Karppaa kevyesti(!) -kirjasta napatussa reseptissä piisaa, mutta ah
kuinka hyvää. Kerma ja juusto eivät jätä ketään tyttöä
kylmäksi! Toki täyte sopii perinteiseen piiraaseenkin.
Juusto-sipulipiirakka (4
hengelle)
1 iso keltasipuli viipaloituna ohuiksi
viipaleiksi
nokare voita paistamiseen
4 keltuaista
4 dl kermaa (nössöt käyttävät
ruokakermaa)
300 g voimakkaan makuista juustoa
raasteena
suolaa
pippuria
muskottipähkinää
Paista sipuliviipaleet
kullankeltaisiksi pannulla voissa. Sekoita keltuaiset (säästä
valkuaiset seuraavan aamun kokkeliaineksiksi), kerma ja mausteet
kulhossa. Pane piirakkavuokaan alimmaisiksi sipuliviipaleet, sitten
juusto ja lopuksi munaseos. Paista 200 asteessa 35 minuuttia.
Nautiskele salaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti