torstai 18. lokakuuta 2012

Pohjaton juusto-sipulipiirakka

Kuulunen niihin ihmisiin, joiden elimistö ei oman kokemuksen mukaan todistetusti siedä viljaa. Muutaman päivän kotimaan matkalla ei voinut vaatia kaikelta ruoalta viljattomuutta ja eilen palatessa kotiin olo oli sen mukainen. Plyääh, sanoi koko ruoansulatusjärjestelmä. Siispä tänään piti tankata pelkkää proteiinia ja rasvaa. Varsinkin rasvaa tässä Hallénin Annan Karppaa kevyesti(!) -kirjasta napatussa reseptissä piisaa, mutta ah kuinka hyvää. Kerma ja juusto eivät jätä ketään tyttöä kylmäksi! Toki täyte sopii perinteiseen piiraaseenkin.


Juusto-sipulipiirakka (4 hengelle)

1 iso keltasipuli viipaloituna ohuiksi viipaleiksi
nokare voita paistamiseen
4 keltuaista
4 dl kermaa (nössöt käyttävät ruokakermaa)
300 g voimakkaan makuista juustoa raasteena
suolaa
pippuria
muskottipähkinää

Paista sipuliviipaleet kullankeltaisiksi pannulla voissa. Sekoita keltuaiset (säästä valkuaiset seuraavan aamun kokkeliaineksiksi), kerma ja mausteet kulhossa. Pane piirakkavuokaan alimmaisiksi sipuliviipaleet, sitten juusto ja lopuksi munaseos. Paista 200 asteessa 35 minuuttia. Nautiskele salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti