tiistai 1. toukokuuta 2012

(Kerros)boysenmarjavaahto


Turhia sokereita välttelevälle kotikokille jälkiruoat ovat haasteellinen ruokalaji. Vaihtelua iänikuiseen marjarahkaan olen hakenut eri tavoin maustetuista liivatteella hyydytetyistä vaahdoista.

Viime viikolla törmäsin paikallisessa marketissa pakastettuihin boysenmarjoihin, jotka kaiken muun mukavan lisäksi olivat huokean hintaisia. Siispä kokeilemaan. Yllätyin iloisesti, kun nautiskeluvaiheessa astian pohjalla olikin marjoista irronneesta mehusta muodostunut hyytelö, sitten boysenit ja päällimmäisenä kerma-valkuaisvaahto. Boysenit pitivät lyhyestä kuumentamisesta huolimatta myös muotonsa hyvin, tosin kuin esimerkiksi vadelmat.
Boysenvaahto (kahdelle)

200 g boysenmarjoja
1 dl kuohu-/vispikermaa
1 kananmunan valkuainen
1 liivatelehti
Tilkka vettä
Makeutusta oman maun mukaan

Laita liivate kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna marjoja kattilassa vesitilkassa noin viiden minuutin ajan. Vatkaa sillä välin kerma omassa astiassaan löysähköksi vaahdoksi ja valkuainen omassa kulhossaan kovaksi vaahdoksi.
Lisää liivate kuumiin marjoihin ja sekoita hyvin. Lisää myös haluamasi määrä makeutusta, sokeria, makeutusainetta, hunajaa... Anna jäähtyä. Sekoita kerma ja marjat keskenään ja kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto. Hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti