Turhia sokereita välttelevälle
kotikokille jälkiruoat ovat haasteellinen ruokalaji. Vaihtelua
iänikuiseen marjarahkaan olen hakenut eri tavoin maustetuista
liivatteella hyydytetyistä vaahdoista.
Viime viikolla törmäsin paikallisessa
marketissa pakastettuihin boysenmarjoihin, jotka kaiken muun mukavan
lisäksi olivat huokean hintaisia. Siispä kokeilemaan. Yllätyin
iloisesti, kun nautiskeluvaiheessa astian pohjalla olikin marjoista
irronneesta mehusta muodostunut hyytelö, sitten boysenit ja
päällimmäisenä kerma-valkuaisvaahto. Boysenit pitivät lyhyestä
kuumentamisesta huolimatta myös muotonsa hyvin, tosin kuin
esimerkiksi vadelmat.
Boysenvaahto (kahdelle)
200 g
boysenmarjoja
1 dl
kuohu-/vispikermaa
1
kananmunan valkuainen
1
liivatelehti
Tilkka
vettä
Makeutusta
oman maun mukaan
Laita
liivate kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna marjoja kattilassa
vesitilkassa noin viiden minuutin ajan. Vatkaa sillä välin kerma
omassa astiassaan löysähköksi vaahdoksi ja valkuainen omassa
kulhossaan kovaksi vaahdoksi.
Lisää
liivate kuumiin marjoihin ja sekoita hyvin. Lisää myös haluamasi
määrä makeutusta, sokeria, makeutusainetta, hunajaa... Anna jäähtyä. Sekoita kerma ja marjat
keskenään ja kääntele lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto.
Hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti