sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Banaani-mustikkapannukakut ilman lähes kaikkea

Viime viikonloppuna mies sai hääpäivän kunniaksi rakastamaansa suklaamoussea, tänä viikonloppuna syötiin kevyempiä banaani-mustikkapannukakkuja. Nämä ovat itse asiassa melkoisia terveyspommeja, koska sekaan ei tule sokeria, eikä viljaa, jota allekirjoittaneen koneisto ei vaan kestä. Banaanit makeuttavat lättyset vallan hyvin, eivätkä nämä maistu isosta kananmunien määrästä huolimatta häiritsevästi kananmunilta. Parhaimmilta pannukakut maistuvat vähän jäähtyneinä, mutta kyllä näitä kelpasi sunnuntaiaamun brunssillakin nauttia.

Banaani-mustikkapannukakut

3 hyvin kypsää banaania
6 kananmunaa
½ dl mantelijauhoa
2 tl psylliumia
150 g mustikoita
paistamiseen neutraalia öljyä tai voita

Muussaa banaanit ja sekoita joukkoon (sulatetut) mustikat. Vispaa kananmunien rakenne rikki. Lisää ne sekä mantelijauho ja psyllium banaani-mustikkaseokseen. Sekoita huolellisesti. Anna turvota 10 minuuttia. Paista pannukakku- tai lettupannulla voissa tai öljyssä pieniä lättyjä.

2 kommenttia:

  1. Pitääpä kokeilla!
    Onkohan tuo psyllium ihan välttämätön?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole. Voit korvata sen vaikka vehnäjauhoilla, samoin kuin mantelijauhonkin. Itse en vain tahdo sietää gluteenia, joten psyllium on siihen ratkaisu.

      Poista