Perjantaina on viikon toinen päivä,
jolloin meidän taloudessa on tavoitetila saada ruoka pöytään
nopeasti. Maanantai on se toinen, jos ette jo edellisestä kirjoituksesta arvanneet.
Kauppojen hyllyillä on ollut jo
useamman vuoden ajan tuorepastaa, jonka vehnästä osa on korvattu
kasviksilla. En ole muistanut tuotetta testata, kun innostuin
aikanaan papupastasta niin kovasti. Nyt sitten markettimatkalla ostoskärryyn
päätyi tuore porkkanapenne. Tein sille kastikkeen uunissa
paahdetuista tomaateista, valkosipuliwurstista ja fetasta. Molemmat
meistä tykkäsivät, mikäli tulkitsin oikein aviomiehen myhäilyä. Tai
sitten myhäily johtui vain makkarasta.
Porkkanapastaa
tomaatti-makkarakastikkeella (kahdelle)
200 g porkkanatuorepastaa
½ punasipuli
öljyä
100 g uunissa paahdettuja
kirsikkatomaatteja (tai aurinkokuivattuja tomaatteja ilman öljyä,
näitä saattaa joistain kaupoista jopa löytyä)
260 g valkosipulimakkaraa
100 g fetaa
suolaa
mustapippuria
Laita pastan keitinvesi kuumenemaan.
Viipaloi punasipuli ohueksi siivuiksi ja kuullota sitä öljyssä
hetken. Viipaloi makkarat suupaloiksi ja nakkaa ne myös pannulle.
Anna ruskistua. Lisää tomaatit ja kuumenna. Mausta keitinvesi
suolalla ja laita pasta kiehuvaan veteen. Kypsennä noin 3–4
minuuttia. Valuta vesi pois ja kippaa kastikkeen sekaan. Sekoita ja
murustele sekaan vielä feta. Ruuvaa päälle pari kierrosta
mustapippuria ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti