Viime viikonloppuna mies sai hääpäivän
kunniaksi rakastamaansa suklaamoussea, tänä viikonloppuna syötiin
kevyempiä banaani-mustikkapannukakkuja. Nämä ovat itse asiassa
melkoisia terveyspommeja, koska sekaan ei tule sokeria, eikä viljaa,
jota allekirjoittaneen koneisto ei vaan kestä. Banaanit makeuttavat
lättyset vallan hyvin, eivätkä nämä maistu isosta kananmunien
määrästä huolimatta häiritsevästi kananmunilta. Parhaimmilta
pannukakut maistuvat vähän jäähtyneinä, mutta kyllä näitä
kelpasi sunnuntaiaamun brunssillakin nauttia.
3 hyvin kypsää banaania
6 kananmunaa
½ dl mantelijauhoa
2 tl psylliumia
150 g mustikoita
paistamiseen neutraalia öljyä tai
voita
Muussaa banaanit ja sekoita joukkoon (sulatetut) mustikat. Vispaa kananmunien rakenne rikki. Lisää ne sekä mantelijauho ja psyllium banaani-mustikkaseokseen. Sekoita huolellisesti. Anna turvota 10 minuuttia. Paista pannukakku- tai lettupannulla voissa tai öljyssä pieniä lättyjä.
Pitääpä kokeilla!
VastaaPoistaOnkohan tuo psyllium ihan välttämätön?
Ei ole. Voit korvata sen vaikka vehnäjauhoilla, samoin kuin mantelijauhonkin. Itse en vain tahdo sietää gluteenia, joten psyllium on siihen ratkaisu.
Poista