lauantai 11. helmikuuta 2017

Veriappelsiinipossu

Kuka muistaa vielä Hartwallin punaisen limpan, Italia-limonaadin? Se oli niin superhyvää, ja nykyinen C-vitamiinijuoma on kaukana sen mausta. Olikohan se valmistettu veriappelsiineista, kun oli sen väristä? Olihan se... Parhaillaan jokaisen kaupan hyllyt notkuvat näistä mehukkaista, erittäin ohutkuorisista makupaloista. Mielestäni veriappelsiinit ovat maukkaampia kuin tavalliset keltaiset juuri mehukkuutensa takia.

Olen nauttinut veriappelsiineja jälkiruoaksi, mutta päätin kokeilla niitä pääruokaankin, kun sattui olemaan jääkaapissa possun ulkofileetä (jota nykyään todella harvoin valmistan sen kuivuuden ja rasvattomuuden vuoksi). Maustoin lihapötkäleen veriappelsiinimehulla, Ras el Hanout -mausteseoksella ja suolalla. Maun takaamiseksi koristelin fileen vielä appelsiiniviipaleilla. Annoin lihan maustua yön yli ja sitten uuniin. Tuoksu oli huumaavan hyvä. Kaiken herkuttelun kruunasi paistoliemestä tehty kastike – Se oli ihan törkiän hyvää!


Veriappelsiinipossu

n. 1 kg possun ulkofileetä
1 veriappelsiini
reilusti Ras el Hanout -mausteseosta (voi ostaa kaupasta valmiina esim. Santa Maria -merkillä tai sekoittaa itsekin)
suolaa

Kastikkeeseen
vettä
maissijauhoja

Laita possunfilee sopivaan uunivuokaan. Pistele possuun muutamia koloja veitsen kärjellä. Purista puolikkaasta appelsiinista mehu ja kaada fileen päälle. Levitä mausteseosta ja suolaa yltympäriinsä fileetä. Viipaloi toinen appelsiinin puolikas ja asettele viipaleet fileen päälle. Peitä astia foliolla ja nosta jääkaappiin. Paista seuraavana päivänä 150 asteessa kahdesta kolmeen tuntia. Siivilöi fileestä irronnut liemi pieneen kattilaan. Sekoita muutama ruokalusikallinen maissijauhoa kylmään veteen. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lorota maissijauho-vesiseos ohuena nauhana liemeen koko ajan sekoittaen. Keitä muutama minuutti ja nautiskele kastike sitten lihan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti