maanantai 20. helmikuuta 2017

Lapin emännän uunimunakas

Maanantai on pikaisten ruokien päivä – aina. Tänään sörsselöin viikonloppuna läpi mietiskelemäni Lapin emännän uuninmunakaan. Nimikin on ihan itse keksitty (ja kaikessa korniudessaan se kielii väsymyksestä). Erityisen laiska emäntä ostaa purjotkin valmiina renkaina ja leipäjuustonsa valmiiksi pilkottuna. Mutta kaiken kaikkiaan munakas oli aika maukasta. Ei kai se nimi ruokaa pahenna kuitenkaan. Jos ei tekijäkään.


Lapin emännän uunimunakas

6 kananmunaa
1 dl turkkilaista jogurttia, piimää tai kermaviiliä (mitä nyt on viikonlopulta jäänyt jääkaappiin)
2 tl psylliumia
2 rkl sokerijuurikashiutaleita (muutkin hiutaleet käyvät esim. kaura- tai ruishiutaleet)
loraus öljyä tai sulatettua voita
100 g purjoa silputtuna
1 pss (150–200 g) kylmäsavupororouhetta (Lapin Lihalla on hyvä tuote tähän)
150 g leipäjuustoa kuutioituna
mustapippuria

Riko kananmunien rakenne ja lisää jogurtti, hiutaleet ja psyllium. Sekoita hyvin ja anna turvota noin 10 minuuttia. Lisää sitten rasva, poro, purjo ja mausta mustapippurilla. Sekoita hyvin ja kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (lasagnevuoka käypi hyvin). Asettele päälle leipäjuustopalat. Paista +200 asteessa noin 20–30 minuuttia, kunnes pinta on rusehtava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti