Maanantai on pikaisten ruokien päivä
– aina. Tänään sörsselöin viikonloppuna läpi mietiskelemäni
Lapin emännän uuninmunakaan. Nimikin on ihan itse keksitty (ja
kaikessa korniudessaan se kielii väsymyksestä). Erityisen laiska
emäntä ostaa purjotkin valmiina renkaina ja leipäjuustonsa
valmiiksi pilkottuna. Mutta kaiken kaikkiaan munakas oli aika
maukasta. Ei kai se nimi ruokaa pahenna kuitenkaan. Jos ei
tekijäkään.
Lapin emännän uunimunakas
6 kananmunaa
1 dl turkkilaista jogurttia, piimää
tai kermaviiliä (mitä nyt on viikonlopulta jäänyt jääkaappiin)
2 tl psylliumia
2 rkl sokerijuurikashiutaleita (muutkin
hiutaleet käyvät esim. kaura- tai ruishiutaleet)
loraus öljyä tai sulatettua voita
100 g purjoa silputtuna
1 pss (150–200 g) kylmäsavupororouhetta (Lapin
Lihalla on hyvä tuote tähän)
150 g leipäjuustoa kuutioituna
mustapippuria
Riko kananmunien rakenne ja lisää
jogurtti, hiutaleet ja psyllium. Sekoita hyvin ja anna turvota noin
10 minuuttia. Lisää sitten rasva, poro, purjo ja mausta
mustapippurilla. Sekoita hyvin ja kaada leivinpaperilla vuorattuun
uunivuokaan (lasagnevuoka käypi hyvin). Asettele päälle
leipäjuustopalat. Paista +200 asteessa noin 20–30 minuuttia,
kunnes pinta on rusehtava.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti