Vähän kotimaisia ruokajulkaisuja
selailleena oluet tuntuvat olevan ruoanlaitossa tällä hetkellä in.
Erityisen näppärästi olut soljahtaa keittoon. Keitto onkin
mielestäni helpoin tapa totutella oluen makuun ruoassa.
Löysin Paul Mercurion
Olutkeittokirjasta useamman kokeilun arvoisen olutruokareseptin. Vai
miltäpä kuulostavat uunipavut oluessa bostonilaisittain tai tulinen
olutsinappi? Ensimmäiseksi päätin kuitenkin kokeilla – jälleen
kerran reseptiä mukaillen – olut-juusto-hapankaalikeittoa.
Olin myönteisesti yllättynyt
keitosta. Vesisateiseen ja tuuliseen päivään lämmin ja vankka
keitto mallaslisineen sopi hyvin. Keitossa käyttämäni saksalainen
vehnäolut oli paikallaan sopassa, vaikka valkkasin sen aivan
summissa ruokakaupan valikoimasta.
Olut-juusto-hapankaalikeitto
(kahdelle reilut annokset)
oliiviöljyä loraus
voita nokare
1 pieni sipuli silppuna
2 hienoksi silputtua varsisellerin
vartta
100 g speck-kinkkua (eli savustettua ja
ilmakuivattua kinkkua, tosin pekonikin passaa)
timjamia
1,5 tl sinappijauhetta
1,5 tl worcestershire-kastiketta
2,5 dl vehnäolutta (jos haluat
tujumman oluen maun, laita enemmän)
5 dl kanaliemeä
200 g hapankaalta
1 dl kermaa
100 g cheddaria lastuina tai raasteena
rouhittua mustapippuria
suolaa
Kuullottele sipulia, sellerinvarsia ja
speckiä rasvassa 5 minuuttia. Lisää sinappijauhe, timjami,
worcestershire-kastike. Sekoita hyvin ja lisää olut ja liemi.
Hauduttele 15 minuuttia. Lisää hapankaali ja kiehauta. Lisää
kerma, juusto ja mustapippuri. Anna juuston sulaa keittoon
hiljakseen. Maista ja mausta lisää tarvittaessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti