keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Muusia ilman pottua

Pottumuusi oli mielestäni parasta mitä perunasta pystyi tehdä silloin kun vielä pottuja söin. Kieltämäti aluksi oli totutteleminen lanttumuusiin. Se kun maistuu oikeasti joltakin. Mutta on aika ihmeellistä, kuinka suu tottuu – kaikkeen. Nyt lanttumuusi maistuu oikealta. Perunamuusi taas kitkerältä ja makealta.

Kaikista parhaimman muusin mielestäni saa, kun loiventaa lantun (tai varsinkin nauriksen) makua lisäämällä muusiin juuriselleriä. Jo pelkkä juurisellerin tuoksu on hurmaavan aromaattinen. Harmi vain on, ettei ainakaan tässä Ruokaprovinssissa ole tullut vastaan kokonaisia juurisellereitä. Aina on turvauduttava valmiiksi paloiteltuihin, muoviin pakattuihin ja vähän mustuneisiin juurisellerin puolikkaisiin.

P.S. Niin paljon kuin puhutaan ja kauhistellaan vähähiilihydraattisen ruokavalion lihan ja kovien rasvojen mättämisestä, niin alla olevalla ohjeella täytän jo yli puolet omasta virallisesta päivittäisestä kasvisten saantisuosituksesta. Eikä muusiin meilläkään sulateta paketillista (à 200 g) kirnuvoita.


Empun muuzzijuuzzi

200 g juuriselleriä kuorittuna ja pilkottuna
500 g lanttua kuorittuna ja pilkottuna
kirnuvoita
ruususuolaa
(muskottikukkaa)

Jos haluat, että juurekset kypsyvät yhtäaikaisesti, pilko juuriselleri isommiksi paloiksi. Se kypsyy nopeammin kuin lanttu. Keitä juurekset pehmeiksi niukassa vedessä. Kaada vesi pois. Muusaa sauvasekoittimella tai perunapultilla. Lisää voita ja suolaa makusi mukaan. Syö heti pois jäähtymästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti