Pottumuusi oli mielestäni parasta mitä
perunasta pystyi tehdä silloin kun vielä pottuja söin. Kieltämäti
aluksi oli totutteleminen lanttumuusiin. Se kun maistuu oikeasti
joltakin. Mutta on aika ihmeellistä, kuinka suu tottuu – kaikkeen.
Nyt lanttumuusi maistuu oikealta. Perunamuusi taas kitkerältä
ja makealta.
Kaikista parhaimman muusin mielestäni
saa, kun loiventaa lantun (tai varsinkin nauriksen) makua lisäämällä
muusiin juuriselleriä. Jo pelkkä juurisellerin tuoksu on hurmaavan
aromaattinen. Harmi vain on, ettei ainakaan tässä Ruokaprovinssissa
ole tullut vastaan kokonaisia juurisellereitä. Aina on turvauduttava
valmiiksi paloiteltuihin, muoviin pakattuihin ja vähän mustuneisiin
juurisellerin puolikkaisiin.
P.S. Niin paljon kuin puhutaan ja
kauhistellaan vähähiilihydraattisen ruokavalion lihan ja kovien
rasvojen mättämisestä, niin alla olevalla ohjeella täytän jo yli
puolet omasta virallisesta päivittäisestä kasvisten
saantisuosituksesta. Eikä muusiin meilläkään sulateta
paketillista (à 200 g) kirnuvoita.
Empun muuzzijuuzzi
200 g juuriselleriä kuorittuna ja
pilkottuna
500 g lanttua kuorittuna ja pilkottuna
kirnuvoita
ruususuolaa
(muskottikukkaa)
Jos haluat, että juurekset kypsyvät
yhtäaikaisesti, pilko juuriselleri isommiksi paloiksi. Se kypsyy
nopeammin kuin lanttu. Keitä juurekset pehmeiksi niukassa vedessä.
Kaada vesi pois. Muusaa sauvasekoittimella tai perunapultilla. Lisää voita ja suolaa makusi mukaan. Syö heti pois
jäähtymästä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti