Jos pitää happamasta ja suolaisesta,
tämä ruoka maistuu varmasti. Happamuus tulee säilötyistä
sitruunoista ja sumakista. Suolaisuus puolestaan oliiveista ja
säilötyistä sitruunoista. Vissiinkään ”oikeaan” tagineen ei
sumakki kuulu, mutta olen sen verran innoissani sen makumaailmasta,
että pakkohan sitä oli soppaan sotkea. Ohje on kiiressä itse
kehitelty.
Kanataginen voi tarjoilla
oikeaoppisesti kuskusin, bulgurin tai lättyleivän kanssa. Minä
tarjosin sen riisin kera, sillä siippani ei voi sietää
minkäänlaista rikottua vehnää. Oheen voi halutessaan tökätä
myös luonnonjogurttia.
Kanatagine sumakilla (kahdelle)
400 g broileria tai kanaa (maukkaimpia
paloja ovat reisipalat)
öljyä
1 pullea valkosipulinkynsi
1 keskikokoinen sipuli
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl korianteria
ripaus chilijauhetta
(1 tl Ras el Hanout -mausteseosta)
2 dl vettä
1 rkl kanafondia
1 säilötty sitruuna
2 tl sumakkia
10 isoa vihreää oliivia
(suolaa)
Paloittele liha ja sipuli. Hienonna
valkosipuli ja säilötty sitruuna. Kuullota kaikkia muita mausteita
öljyssä, paitsi sumakki. Lisää sipulit ja kuullottele
keskilämmöllä viitisen minuuttia. Lisää liha ja paista minuutti.
Lisää vesi, fondi, sitruunasilppu ja sumakki. Anna hautua 20
minuuttia ja lisää oliivit. Kuumenna ja tarkista maku. Tarjoile
höyryävän kuumana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti