sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Empun kanatagine

Jos pitää happamasta ja suolaisesta, tämä ruoka maistuu varmasti. Happamuus tulee säilötyistä sitruunoista ja sumakista. Suolaisuus puolestaan oliiveista ja säilötyistä sitruunoista. Vissiinkään ”oikeaan” tagineen ei sumakki kuulu, mutta olen sen verran innoissani sen makumaailmasta, että pakkohan sitä oli soppaan sotkea. Ohje on kiiressä itse kehitelty.

Kanataginen voi tarjoilla oikeaoppisesti kuskusin, bulgurin tai lättyleivän kanssa. Minä tarjosin sen riisin kera, sillä siippani ei voi sietää minkäänlaista rikottua vehnää. Oheen voi halutessaan tökätä myös luonnonjogurttia.


Kanatagine sumakilla (kahdelle)

400 g broileria tai kanaa (maukkaimpia paloja ovat reisipalat)
öljyä
1 pullea valkosipulinkynsi
1 keskikokoinen sipuli
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl korianteria
ripaus chilijauhetta
(1 tl Ras el Hanout -mausteseosta)
2 dl vettä
1 rkl kanafondia
1 säilötty sitruuna
2 tl sumakkia
10 isoa vihreää oliivia
(suolaa)

Paloittele liha ja sipuli. Hienonna valkosipuli ja säilötty sitruuna. Kuullota kaikkia muita mausteita öljyssä, paitsi sumakki. Lisää sipulit ja kuullottele keskilämmöllä viitisen minuuttia. Lisää liha ja paista minuutti. Lisää vesi, fondi, sitruunasilppu ja sumakki. Anna hautua 20 minuuttia ja lisää oliivit. Kuumenna ja tarkista maku. Tarjoile höyryävän kuumana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti