Minulla oli tämän
viikon alussa puoli tuubia wasabitahnaa, puoli pönttöä
turkkilaista jogurttia ja kalansyöntiongelma. Kaiken lisäksi
(kalliit) wasabituubit eivät paketin käyttöohjeen mukaan säily
jääkaapissakaan muutamaa viikkoa kauempaa. Jotain nopeaa, vähällä
vaivalla keittiössä syntyvää piti valita, joten todella lyhyen
internetin selailun perusteella valitsin Hellapoliisin reseptin
pohjaksi omalle japanilaiselle lohelleni. Isoin muutos lienee se,
että sekoitin itse nestemäisen teriyakityypisen mausteseoksen
lohelle.
Japanilaista lohta wasabikastikkeen
ja paistetun kiinankaalin kera (neljälle)
800 g lohifilee
teriyakikastiketta (chiliä, seesamiöljyä, inkivääriä, soijaa)
2 dl luonnonjogurttia
wasabitahnaa oman maun mukaan
1 rkl sitruunamehua
1 kg kiinankaalia
2–3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2–3 rkl soijakastiketta
Sivele lohi teriyakikastikkeella. Paista +175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Valmista sillä välin kastike. Sekoita luonnonjogurtin joukkoon wasabitahnaa. Lisää lopuksi joukkoon sitruunamehua.
teriyakikastiketta (chiliä, seesamiöljyä, inkivääriä, soijaa)
2 dl luonnonjogurttia
wasabitahnaa oman maun mukaan
1 rkl sitruunamehua
1 kg kiinankaalia
2–3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2–3 rkl soijakastiketta
Sivele lohi teriyakikastikkeella. Paista +175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Valmista sillä välin kastike. Sekoita luonnonjogurtin joukkoon wasabitahnaa. Lisää lopuksi joukkoon sitruunamehua.
Leikkaa kiinankaalista kanta ja
suikaloi se. Hienonna valkosipulinkynnet veitsellä. Kuumenna öljy
pannussa. Lisää kiinankaali ja valkosipuli. Paista käännellen
kovalla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon
soijakastike.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti