Päätinpä minäkin sitten kokeilla korealaista versiota nyhtöpossusta. Reseptin lisukkeineen otin Helsingin Sanomista. Erittäin erikoisen nimen saanut Bo ssäm -possu ei ole yhtä mausteista kuin amerikkalainen serkkunsa, mutta höysteillä siitäkin saa suuta kipristävää. Jätin tekemättä alkuperäisessä ohjeessa olleen possun loppukuorruttamisen, ihan vain sokerin välttelemiseksi.
Muuten possu maistui, sillä luullinen possun lapa maistuu oikeasti possulta, eikä ole vetinen ja rasvaton. En ollut kovin vaikuttunut sinapinsiemenmajoneesista, sillä siinä oli kummallinen (ei välttämättä paha) sivumaku. Halutessaan kurkun voi pikkelöidä riisiviinietikassa.
Muuten possu maistui, sillä luullinen possun lapa maistuu oikeasti possulta, eikä ole vetinen ja rasvaton. En ollut kovin vaikuttunut sinapinsiemenmajoneesista, sillä siinä oli kummallinen (ei välttämättä paha) sivumaku. Halutessaan kurkun voi pikkelöidä riisiviinietikassa.
Bo ssäm -possu
1,5 kilon pala luullista possunlapaa
(yhtenä tai kahtena viipaleena)
Marinadi
1/3 dl sokeria
2 rkl karkeaa suolaa
Tarjoiluun
2–3 isoa salaattia, joissa suuret ja taipuisat lehdet (esim. keräsalaatti)
4 punaista chiliä ohuina viipaleina
tuorekurkkua suikaleina
sinapinsiemenmajoneesia
inkivääri-kevätsipulikastiketta
1/3 dl sokeria
2 rkl karkeaa suolaa
Tarjoiluun
2–3 isoa salaattia, joissa suuret ja taipuisat lehdet (esim. keräsalaatti)
4 punaista chiliä ohuina viipaleina
tuorekurkkua suikaleina
sinapinsiemenmajoneesia
inkivääri-kevätsipulikastiketta
Sekoita sokeri ja suola keskenään ja
hiero seos possunlihaan. Laita liha uunivuokaan. Peitä tuorekelmulla
ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
Kaada uunivuokaan kerääntynyt neste
pois, kuivaa vuoka ja aseta liha takaisin. Paista 125-asteisessa
uunissa 6 tuntia. Valele paiston aikana muutaman kerran lihasta
irtoavalla paistoliemellä. Valmistele paistamisen aikana muut
aterian ainekset. Revi liha suikaleiksi haarukoiden avulla.
Kevätsipuli-inkiväärikastike
iso nippu kevätsipulia
5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
2 rkl rypsiöljyä
2 tl riisiviinietikkaa
½ tl suolaa
5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
2 rkl rypsiöljyä
2 tl riisiviinietikkaa
½ tl suolaa
Pilko kevätsipulit ja raasta
inkivääri. Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua
jääkaapissa.
Sinapinsiemenmajoneesi
40 g sinapinsiemeniä
¾ dl vettä
¾ dl riisiviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 dl majoneesia
¾ dl vettä
¾ dl riisiviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 dl majoneesia
Laita sinapinsiemenet, vesi,
riisiviinietikka, sokeri ja suola pieneen kattilaan. Anna kiehua
hyvin miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia, kunnes
sinapinsiemenet ovat pulleita ja pehmeitä. Sekoita välillä. Jos
seos kuivuu, lisää vettä sen verran, että sinapinsiemenet pysyvät
lähes nesteen peitossa. Jäähdytä. Voit valmistaa siemenet jo
hyvissä ajoin, esimerkiksi edellisenä päivänä. Ne säilyvät
jääkaapissa pitkään. Sekoita sinapinsiemenseos majoneesiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti