Minulla on tapana
keräillä reseptejä sieltä sun täältä. Haasteellisin kanava on
television ruokaohjelmat. Niissä harvemmin kerrotaan selkeästi
kuinka paljon kutakin raaka-ainetta ja maustetta laitetaan ruokaan.
Ei se vielä mitään, mutta otan tv-reseptit yleensä talteen
johonkin paperinpalalle. Sitten näitä paperilappuja on ympäriinsä
asuntoa ja kirjojen välit ynnä muut ”hyvät” säilytyspaikat
täynnä. Käsiala on myös taattua toimittajalaatua, eli mitä
kauemmin reseptin kirjoittamisesta on, sitä hankalampaa on itsekin
tulkita omia töherryksiään.
Tälle
kanareseptille oli käydä samoin. Yhtäkkiä se vain tupsahti
keittiön kynäpöntöstä käsiini sekavine merkintöineen. Olen
ottanut reseptin talteen kesän alussa Fox -tv-kanavan hollantilaisen
kokin Rudolf Van Veenin ohjelmasta. Ruoka ei valitettavasti sovi
sinapin ja ruusukaalin inhoajille, eikä ole helpoin keino opetella
tykkäämään kyseisistä aineksista. Me muut voimmekin nauttia
ruoasta napsuvin ja hymyilevin suin.
Kanaa ja ruusukaalia
sinappikastikkeessa (kahdelle)
muutama broilerin rintafilee
Marinadi
sinapinsiemeniä
pari katajanmarjaa murskattuna
timjamia
punaviinietikkaa
Dijon-sinappia
hunajaa
suolaa
Lisäke
300 g tuoreita ruusukaaleja
kylmää vettä
(suolaa)
Kastike ruusukaaleille
majoneesia
Dijon-sinappia
sinapinsiemeniä
oliiviöljyä
persiljaa
kevätsipulia
valkosipulia
Sekoita marinadin ainekset kulhossa.
Lisää broilerifileet. Anna marinoitua puolisen tuntia. Valmistele
sillä välin ruusukaalit. Poista tarvittaessa uloimmat lehdet,
leikkaa kannasta pieni pala pois ja puolita ruusukaalit. Hienonna
persilja, kevätsipuli ja murskaa valkosipuli. Yhdistä
kastikeainekset. Kuumenna kaksi paistinpannua. Paista kanafileet
toisessa ja ruusukaalit toisella pannulla ilman öljyä. Kun
ruusukaalit ovat hieman ruskistuneet, kuumenna pannu täydellä
teholla hyvin kuumaksi ja lisää kylmää vettä noin kolme
desilitraa. Vesi kypsentää ruusukaalit höyrystyessään.
Höyryttele, kunnes vesi on kuivunut pannulta. Sekoita kastike
kuumiin ruusukaaleihin ja tarkista maku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti