tiistai 28. elokuuta 2012

Kanaa ja ruusukaalia sinappikylvyssä

Minulla on tapana keräillä reseptejä sieltä sun täältä. Haasteellisin kanava on television ruokaohjelmat. Niissä harvemmin kerrotaan selkeästi kuinka paljon kutakin raaka-ainetta ja maustetta laitetaan ruokaan. Ei se vielä mitään, mutta otan tv-reseptit yleensä talteen johonkin paperinpalalle. Sitten näitä paperilappuja on ympäriinsä asuntoa ja kirjojen välit ynnä muut ”hyvät” säilytyspaikat täynnä. Käsiala on myös taattua toimittajalaatua, eli mitä kauemmin reseptin kirjoittamisesta on, sitä hankalampaa on itsekin tulkita omia töherryksiään.

Tälle kanareseptille oli käydä samoin. Yhtäkkiä se vain tupsahti keittiön kynäpöntöstä käsiini sekavine merkintöineen. Olen ottanut reseptin talteen kesän alussa Fox -tv-kanavan hollantilaisen kokin Rudolf Van Veenin ohjelmasta. Ruoka ei valitettavasti sovi sinapin ja ruusukaalin inhoajille, eikä ole helpoin keino opetella tykkäämään kyseisistä aineksista. Me muut voimmekin nauttia ruoasta napsuvin ja hymyilevin suin.Kanaa ja ruusukaalia sinappikastikkeessa (kahdelle)

muutama broilerin rintafilee

Marinadi
sinapinsiemeniä
pari katajanmarjaa murskattuna
timjamia
punaviinietikkaa
Dijon-sinappia
hunajaa
suolaa

Lisäke
300 g tuoreita ruusukaaleja
kylmää vettä
(suolaa)

Kastike ruusukaaleille
majoneesia
Dijon-sinappia
sinapinsiemeniä
oliiviöljyä
persiljaa
kevätsipulia
valkosipulia

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Lisää broilerifileet. Anna marinoitua puolisen tuntia. Valmistele sillä välin ruusukaalit. Poista tarvittaessa uloimmat lehdet, leikkaa kannasta pieni pala pois ja puolita ruusukaalit. Hienonna persilja, kevätsipuli ja murskaa valkosipuli. Yhdistä kastikeainekset. Kuumenna kaksi paistinpannua. Paista kanafileet toisessa ja ruusukaalit toisella pannulla ilman öljyä. Kun ruusukaalit ovat hieman ruskistuneet, kuumenna pannu täydellä teholla hyvin kuumaksi ja lisää kylmää vettä noin kolme desilitraa. Vesi kypsentää ruusukaalit höyrystyessään. Höyryttele, kunnes vesi on kuivunut pannulta. Sekoita kastike kuumiin ruusukaaleihin ja tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti