Helpon ja nopean arkiruoan teema tuntuu
kotitaloudessamme jatkuvan, vaikkei allekirjoittaneella niin ajasta
ole kiinni. Varsinkaan ruoanlaiton suhteen. Paitsi näin hehkeillä
keleillä ei viitsi koko päiväänsä viettää lieden ja
leikkuulaudan ääressä.
Tämän seuraavan ruoan, minulta
melkein sivusuun menneen lisäkkeen valmistukseen tarvitaan vain
liesi ja raastinrauta. Ohje on viimeisimmästä Yhteishyvän Ruoka-liitteestä.
Jälleen kerran suosittelen tekemään kastikkeenkin. Lisäksi
plättäritaikinaan kannattaa laittaa pikkulusikallinen vehnäjauhoa
tai muuta vastaavaa, joka sitoo kesäkurpitsasta irtoavan nesteen.
Toinen vaihtoehto on tietysti puristaa kurpitsaraasteesta neste pois,
mutta... Liian aikaa vievää näin kauniilla säällä.
Kesäkurpitsa-halloumipihvit ja
limetti-jogurttikastike (8 pienehköä pihviä)
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
150 g halloumijuustoa
1 kananmuna
oliiviöljyä
Kastike
1 dl turkkilaista jogurttia
½ limetin raastettu kuori ja mehu
suolaa, sokeria ja mustapippuria
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään
ja anna sen maustua pihvien teon ajan. Raasta kesäkurpitsa ja
halloumi karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteet kulhossa kanamunan kanssa. Paista pannulla öljyssä keskilämmöllä pieniä
pihvejä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti