tiistai 14. elokuuta 2012

Kesäkurpitsa-halloumiplättärit

Helpon ja nopean arkiruoan teema tuntuu kotitaloudessamme jatkuvan, vaikkei allekirjoittaneella niin ajasta ole kiinni. Varsinkaan ruoanlaiton suhteen. Paitsi näin hehkeillä keleillä ei viitsi koko päiväänsä viettää lieden ja leikkuulaudan ääressä.

Tämän seuraavan ruoan, minulta melkein sivusuun menneen lisäkkeen valmistukseen tarvitaan vain liesi ja raastinrauta. Ohje on viimeisimmästä Yhteishyvän Ruoka-liitteestä. Jälleen kerran suosittelen tekemään kastikkeenkin. Lisäksi plättäritaikinaan kannattaa laittaa pikkulusikallinen vehnäjauhoa tai muuta vastaavaa, joka sitoo kesäkurpitsasta irtoavan nesteen. Toinen vaihtoehto on tietysti puristaa kurpitsaraasteesta neste pois, mutta... Liian aikaa vievää näin kauniilla säällä.


Kesäkurpitsa-halloumipihvit ja limetti-jogurttikastike (8 pienehköä pihviä)

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
150 g halloumijuustoa
1 kananmuna
oliiviöljyä

Kastike
1 dl turkkilaista jogurttia
½ limetin raastettu kuori ja mehu
suolaa, sokeria ja mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna sen maustua pihvien teon ajan. Raasta kesäkurpitsa ja halloumi karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteet kulhossa kanamunan kanssa. Paista pannulla öljyssä keskilämmöllä pieniä pihvejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti