Harvemmin enää tulee tehtyä
varsinaisesti jälkiruokaa. Olen nimittäin todennut, että hedelmät
ja marjat ovat parhaimmillaan sellaisenaan tirskuvan kypsinä
nautittuna. Niiden sisältämä sokeri riittää hyvin makeaksi
päätökseksi aterialle.
Kun nyt on taas tuoreiden mansikoiden
aika, ajattelin tekaista mansikka-pannacotan. Olen aikoinaan tehnyt
kinuskista mustikka-pannacottaa Valion sivuilta löytyvän ohjeen
mukaan. Hyvää on sekin, mutta huomattavasti työläämpää kuin
tämä Karppaus.info -sivustolta pohjaksi napattu vadelma-pannacotan ohje.
Mansikka-pannacotta (kahdelle)
0,5 dl mansikoita
1 liivatelehti
reilu 1 dl kermaa
sokeria, makeutusainetta oman maun mukaan
1 liivatelehti
reilu 1 dl kermaa
sokeria, makeutusainetta oman maun mukaan
Muussaa marjat. Laita liivatelehti
kylmään veteen likoamaan. Kiehauta kerma ja makeutin. Lisää
kiehuvan kuumaan seokseen mansikat ja puristeltu liivatelehti.
Sekoita, kunnes liivatelehti on sulanut. Kaada seos astioihin ja
laita jääkaappiin hyytymään korkeintaan kahdeksi tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti