Jos Jamie Oliver on ollut innoittajani
kokeista, niin broileri-kermakastike on sitten se ensimmäinen
kulinaristinen tuotokseni ja entinen lempiruokani. Naiset huom! Tällä
ruoalla entisestä riisitautisesta poikaystävästä saa itselleen
vatsan ympärysmitaltaan arvovaltaisen oloisen avo- tai aviomiehen.
Niin kävi minunkin puoliskolleni.
Broileri-kermakastike on monin tavoin
kiitollinen ruoka valmistaa. Siihen voi laittaa kaikenlaisia tähteitä
aina juuston jämistä vihanneksen puolikkaisiin. Sen voi maustaa
millä tahansa ja se on nopea valmistaa. Lisäkkeeksi voi tarjota
mitä tahansa nauriksesta kvinoaan.
Tänään tein soosin ranskankerman,
Creme Bonjourin valkosipuli ja yrtit -sekoituksen ja kuohukerman
lopuista. Lisäsin yhden mehevän valkosipulinkynnen ja kas, ruoka
oli valmista! Herkullisinta kastikkeesta tosin saa, jos käyttää
Mustapekka-juustoa ja kuohukermaa.
Alkuperäiseen ohjeeseen ei missään
nimessä kuulunut aikoinaan kuohukerma, vaan 15 %:n ruokakerma. Lisäksi
kastikkeeseen piti tuolloin panna punaista paprikasuikaletta.
Kastikkeen tarjoilin aina penne-pastan kanssa. Siitä huolimatta
mieheni kasvatti arvovaltaansa.
Broileri-kermakastike (kahdelle)
Alkuperäinen reseptini
rypsiöljyä paistamiseen
300 g broilerisuikaleita
2 dl kermaa, ruokakermaa tai
kasvirasvasekoitetta
1 pieni punainen paprika suikaloituna
suolaa ja muita mausteita maun mukaan
lisäkkeeksi penne-pastaa reilusti
Nykyinen reseptini
oliiviöljyä paistamiseen
300 g broilerin fileesuikaletta
1,5 dl kuohukermaa
½ Mustapekka-juusto (ehkä enemmänkin)
lisäkkeeksi parsakaalia tai vihreää
salaattia
Paista kaikki suikaleet pannulla
melkein kypsiksi. Valmistele sillä aikaa lisäke. Lisää
suikaleiden joukkoon kerma, juusto ja mausteet. Kiehauta ja tarkista
maku. Vie tarjolle siipallesi lisäkkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti