lauantai 21. heinäkuuta 2012

Miehen lihotusruokaa


Jos Jamie Oliver on ollut innoittajani kokeista, niin broileri-kermakastike on sitten se ensimmäinen kulinaristinen tuotokseni ja entinen lempiruokani. Naiset huom! Tällä ruoalla entisestä riisitautisesta poikaystävästä saa itselleen vatsan ympärysmitaltaan arvovaltaisen oloisen avo- tai aviomiehen. Niin kävi minunkin puoliskolleni.

Broileri-kermakastike on monin tavoin kiitollinen ruoka valmistaa. Siihen voi laittaa kaikenlaisia tähteitä aina juuston jämistä vihanneksen puolikkaisiin. Sen voi maustaa millä tahansa ja se on nopea valmistaa. Lisäkkeeksi voi tarjota mitä tahansa nauriksesta kvinoaan.

Tänään tein soosin ranskankerman, Creme Bonjourin valkosipuli ja yrtit -sekoituksen ja kuohukerman lopuista. Lisäsin yhden mehevän valkosipulinkynnen ja kas, ruoka oli valmista! Herkullisinta kastikkeesta tosin saa, jos käyttää Mustapekka-juustoa ja kuohukermaa.

Alkuperäiseen ohjeeseen ei missään nimessä kuulunut aikoinaan kuohukerma, vaan 15 %:n ruokakerma. Lisäksi kastikkeeseen piti tuolloin panna punaista paprikasuikaletta. Kastikkeen tarjoilin aina penne-pastan kanssa. Siitä huolimatta mieheni kasvatti arvovaltaansa.Broileri-kermakastike (kahdelle)

Alkuperäinen reseptini
rypsiöljyä paistamiseen
300 g broilerisuikaleita
2 dl kermaa, ruokakermaa tai kasvirasvasekoitetta
1 pieni punainen paprika suikaloituna
suolaa ja muita mausteita maun mukaan
lisäkkeeksi penne-pastaa reilusti

Nykyinen reseptini
oliiviöljyä paistamiseen
300 g broilerin fileesuikaletta
1,5 dl kuohukermaa
½ Mustapekka-juusto (ehkä enemmänkin)
lisäkkeeksi parsakaalia tai vihreää salaattia

Paista kaikki suikaleet pannulla melkein kypsiksi. Valmistele sillä aikaa lisäke. Lisää suikaleiden joukkoon kerma, juusto ja mausteet. Kiehauta ja tarkista maku. Vie tarjolle siipallesi lisäkkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti