torstai 26. heinäkuuta 2012

Kanasalaattia vol. 2843

Makoisan kanasalaattireseptin löytäminen on osoittautunut lähes yhtä mahdottomaksi tehtäväksi kuin nautittavan ruoan teko Norjan lohesta. Tehtävä vaikeutuu entisestään, jos haluaa vältellä pastaa. Seuraava resepti on kotoisin Tammen uudesta keittokirjasta (vuodelta 1998), jonka sain matkaani muuttaessani pois kotoa. Kyseisessä kirjassa onkin kuin onkin ainakin yksi kanasalaattiresepti, jossa ei ole pastaa, perunaa tai krutonkeja. Reseptin ylivertaisuudesta ja italialaisuudesta en todellakaan mene sataprosenttiseen takuuseen, mutta sillä tuli kuitenkin kevyesti ruokittua kaksihenkinen perheemme.



Italialainen kanasalaatti
600 g grillattua broileria (itse käytin keitettyjä reisikoipia, jotka ovat mielestäni mehevämpiä)
½ punasipuli
1 kypsä avokado
150 g tuoreita herkkusieniä
vajaa kourallinen mustia oliiveja
vajaa 100 g salamiviipaleita (itse käytin supisuomalaista meetvurstia)
erilaisia salaatinlehtiä reilusti

Kastike
3 rkl oliiviöljyä
0,5 rkl hyvää valkoviinietikkaa
2 tl Dijonin sinappia
mustapippuria ja suolaa

Kuutioi kananliha. Viipaloi sipuli ja herkkusienet. Halutessasi voit käyttää molemmat pannulla pehmenemässä. Koverra avokado kuoristaan. Asettele salaatinlehdet laakealle vadille. Lisää muut ainekset lehtien päälle. Valmista kastike sekoittamalla raaka-aineet toisiinsa. Tarkista maku. Lisää kastike salaatin päälle vasta tarjoiltaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti