Kelit eivät ole oikein suosineet
espanjalaisen kylmän tomaattikeiton eli gazpachon tekoa. Tai
sanotaanko pikemmin, ettei ole ollut liiemmin tarvetta kylmään
päivälliseen. Eipä sillä, että vatsani pelkkää tomaattikeittoa
kestäisikään. Mutta tätä (yllätys yllätys) Jamie Oliverin
chorizo-kikhernekeittoa tomaatteineen vatta kyllä sietää hyvin. Kuraveden näköisen
lopputuotteen ei kannata antaa hämätä: Keitto on sopivan kevyttä,
mutta täyttävää namia.
Chorizo-kikhernekeitto
(neljälle)
oliiviöljyä
150 g chorizomakkaraa pilkottuna
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 sellerin vartta pilkottuna
300 g tuoretta pinaattia huuhdottuna ja
suikaloituna
7 kpl tuoretta tomaattia siemenet
poistettuina ja pilkottuna
400 g:n tölkki kikherneitä valutettuna
1,5 l kanalientä
suolaa ja pippuria
2 kpl kovaksi keitettyjä kanamunia
tarjoiluun
Kuumenna öljy isossa kasarissa tai
kattilassa. Lisää makkaranpalat ja anna ruskistua, kunnes rasva
alkaa irrota makkarasta. Lisää sipulit ja selleri. Kypsennä melko
miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Älä anna sipulien ruskistua. Lisää pinaatti, tomaatit,
kikherneet ja kanaliemi. Kiehauta ja jätä muhimaan miedolle
lämmölle 40 minuutin ajaksi. Ota keitosta 1/3 ja surauta se
sileäksi teho- tai sauvasekoittimella. Kaada takaisin kattilaan.
Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile oliiviöljyn ja
kananmunanmurusten kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti