tiistai 17. heinäkuuta 2012

Espanjalaista kuumaa soppaa


Kelit eivät ole oikein suosineet espanjalaisen kylmän tomaattikeiton eli gazpachon tekoa. Tai sanotaanko pikemmin, ettei ole ollut liiemmin tarvetta kylmään päivälliseen. Eipä sillä, että vatsani pelkkää tomaattikeittoa kestäisikään. Mutta tätä (yllätys yllätys) Jamie Oliverin chorizo-kikhernekeittoa tomaatteineen vatta kyllä sietää hyvin. Kuraveden näköisen lopputuotteen ei kannata antaa hämätä: Keitto on sopivan kevyttä, mutta täyttävää namia.




Chorizo-kikhernekeitto (neljälle)

oliiviöljyä
150 g chorizomakkaraa pilkottuna
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 sellerin vartta pilkottuna
300 g tuoretta pinaattia huuhdottuna ja suikaloituna
7 kpl tuoretta tomaattia siemenet poistettuina ja pilkottuna
400 g:n tölkki kikherneitä valutettuna
1,5 l kanalientä
suolaa ja pippuria
2 kpl kovaksi keitettyjä kanamunia tarjoiluun

Kuumenna öljy isossa kasarissa tai kattilassa. Lisää makkaranpalat ja anna ruskistua, kunnes rasva alkaa irrota makkarasta. Lisää sipulit ja selleri. Kypsennä melko miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Älä anna sipulien ruskistua. Lisää pinaatti, tomaatit, kikherneet ja kanaliemi. Kiehauta ja jätä muhimaan miedolle lämmölle 40 minuutin ajaksi. Ota keitosta 1/3 ja surauta se sileäksi teho- tai sauvasekoittimella. Kaada takaisin kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile oliiviöljyn ja kananmunanmurusten kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti