Tätä Annen 52 Weeks of Deliciousness -blogista löytynyttä keitto-ohjetta piti päästä heti testaamaan. Vähän säädin tietysti omiani ja tein köyhän naisen version. Sinihometuorejuusto oli todella näppärä käyttää. Se liukenee kuin itsekseen kuumaan keittoon, ja maku on miellyttävän pehmeä, vaikka sellaisenaan maku oli aika tuhti. Mikään ei myöskään estä käyttämästä sieninä luonnonantimia, mikäli niitä jollakulla pakkasessa vielä on.
Sieni-sinihomejuustokeitto
200 g tuoreita herkkusieniä
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
100 g babypinaattia
5 dl kasvislientä
1 dl kuohukermaa
100 g sinihometuorejuustoa
mustapippuria
ripaus suolaa
Sieni-sinihomejuustokeitto
200 g tuoreita herkkusieniä
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
100 g babypinaattia
5 dl kasvislientä
1 dl kuohukermaa
100 g sinihometuorejuustoa
mustapippuria
ripaus suolaa
Höysteeksi
5 siivua pekonia rapeaksi paistettuna
Paista pekonit rapsakan ruskeiksi
isolla pannulla. Nosta ne pois pannulta ja laita valumaan
talouspaperin päälle. Silppua sipulit ja herkkusienet. Paista
sipuleita ja herkkusieniä pekonin rasvassa, kunnes sipulit ovat
pehmenneet. Lisää vielä pinaatti. Paista niin kauan, kunnes
pinaatti on kutistunut. Kaada koko seos kattilaan. Lisää liemi ja
tuorejuusto. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää
kerma ja kiehauta. Lisää mausteet ja tarkasta maku. Annostele
lautasille ja murustele päälle pekoni.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti