Tutustuin viime viikolla Risto Mikkolan
ja Henry Lepistin kirjaan Arjen Luxus koko vuoden keittokirjaan. Huh
hu, että oli tosiaankin luXusta isolla ruksikirjaimella. Suurin osa
ohjeista on mielestäni aivan liian työläitä toteutettavaksi
maanantai-iltana, kun väsyttää, eikä paikallisesta kaupasta
kertakaikkiaan löydy ankanrintaa ja tuoretta minttua. Eikä nyt
justiinsa sillä hetkellä tule mieleen viettää kasvisruokapäivää
valmistamalla itse alusta asti kurpitsaravioleita kasvisliemessä.
Muutamia helpoimpia reseptejä testasin ihan arkena ja
tässä niistä yksi. Tosin vain osittain. Fish and chipsin
kylkiäisenä oli maukkaan oloinen tartarmajoneesi.
(Brittiläisklassikkoa en ala vääntämään, sillä uppopaistaminen
hirvittää – yhä edelleen). Päätin lyödä kaksi itikkaa
samalla iskulla ja kokeilla paljon innostusta herättäneitä itse
tehtyjä kalapuikkoja tartarmajoneesin keralla. Itse olen oikeastaan
aina inhonnut kaupan valmiita kalapuikkoja, niiden mössöistä,
tunkkaista kuorrutetta ja mautonta sisusta. Itse tekemällä saa
kyllä vaan parempia, totesin.
Lohipuikot ja tartarmajoneesi
Lohipuikot
400 g ruodotonta lohta
1 kananmuna
1,5 dl korppujauhoja
½ tl suolaa
Paloittele lohi tangoiksi. Vatkaa
kananmuna rakenne rikki. Sekoita korppujauhoon suola. Pyörittele
lohitangot ensin kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhossa. Paista
uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
½ sipuli hienonnettuna
100 g maustekurkkua hienonnettuna
1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
2 kananmunaa pilkottuna
170 g majoneesia
suolaa
sokeria
mustapippuria
Sekoita ainekset keskenään ja anna
maustua jääkaapissa noin tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti