sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Kalapuikot lohesta ja tartarmajoneesi

Tutustuin viime viikolla Risto Mikkolan ja Henry Lepistin kirjaan Arjen Luxus koko vuoden keittokirjaan. Huh hu, että oli tosiaankin luXusta isolla ruksikirjaimella. Suurin osa ohjeista on mielestäni aivan liian työläitä toteutettavaksi maanantai-iltana, kun väsyttää, eikä paikallisesta kaupasta kertakaikkiaan löydy ankanrintaa ja tuoretta minttua. Eikä nyt justiinsa sillä hetkellä tule mieleen viettää kasvisruokapäivää valmistamalla itse alusta asti kurpitsaravioleita kasvisliemessä.

Muutamia helpoimpia reseptejä testasin ihan arkena ja tässä niistä yksi. Tosin vain osittain. Fish and chipsin kylkiäisenä oli maukkaan oloinen tartarmajoneesi. (Brittiläisklassikkoa en ala vääntämään, sillä uppopaistaminen hirvittää – yhä edelleen). Päätin lyödä kaksi itikkaa samalla iskulla ja kokeilla paljon innostusta herättäneitä itse tehtyjä kalapuikkoja tartarmajoneesin keralla. Itse olen oikeastaan aina inhonnut kaupan valmiita kalapuikkoja, niiden mössöistä, tunkkaista kuorrutetta ja mautonta sisusta. Itse tekemällä saa kyllä vaan parempia, totesin.


Lohipuikot ja tartarmajoneesi

Lohipuikot
400 g ruodotonta lohta
1 kananmuna
1,5 dl korppujauhoja
½ tl suolaa

Paloittele lohi tangoiksi. Vatkaa kananmuna rakenne rikki. Sekoita korppujauhoon suola. Pyörittele lohitangot ensin kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhossa. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Tartarmajoneesi
½ sipuli hienonnettuna
100 g maustekurkkua hienonnettuna
1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
2 kananmunaa pilkottuna
170 g majoneesia
suolaa
sokeria
mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti