perjantai 10. maaliskuuta 2017

Maissi-katkarapukeitto

Maanantaina tuli taas selvittyä nopeasti, mutta maukkaasti arjen aloituksesta. Lisäksi pääsin tuhlaamaan jääkaappiin kertynyttä chilikastikearsenaalia. Keittoon voi laittaa lempikastikettaan, Tabascoa, Srirachaa... tai vaikka ultratulista soosia, jota miehelleni piti lisätä soppaan. Hänen suutaan kun eivät mitkään Kukkokastikkeet hetkauta. Jos chilikastiketta ei satu jääkaapissa olemaan, tuore tai kuivattu chilikin ajaa saman asian.


Maissi-katkiskeitto

öljyä
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
280 g maissia
5 dl kasvislientä
1 isohko peruna (jauhoinen lajike)
mustapippuria
chilikastiketta TAI chilijauhetta
suolaa
1 tlk maustettua ruokakermaa (Valion Sitruuna-pippuri tai Arlan Valkoviini-tilli)
180 g isoja katkarapuja

Lorauta kattilaan öljyä, lisää hienonnetut sipulit ja maissi. Kuullota lähes kypsäksi. Lisää kasvisliemi ja kuorittu, kuutioitu peruna sekä mausteet. Keitä kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon maustettu ruokakerma ja katkaravut. Kiehauta ja tarkasta maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti