Pikkupaprikoita ja jopa
Padron-paprikoita löytyy kiitettävästi kaupoista tätä nykyä.
Padronit ovat oma lukunsa, mutta eri värisistä pikkupaprikoista
tulee kokattua liian harvoin mitään. Ehdottoman hyvin ne sopivat
naposteltavien raaka-aineeksi.
Lauantaina tekaisin pikapikaa näitä
paprikoita naposteltaviksi televisiota katsellessa. Mikään ei estä
käyttämästä samaa reseptiä kokonaisten täytettyjen
pikkupaprikoiden tekemiseen. Silloin täytteen määrä on viisainta
kaksinkertaistaa ja paistaa paprikat grillissä herkullisen
paistopinnan aikaan saamiseksi.
Täytetyt pikkupaprikat
200 g pikkupaprikoita
100 g maustettua tuorejuustoa
(valkosipulilla maustettu sopii hyvin)
80 g pilkottua herkkusientä
suolaa
mustapippuria
cayennepippuria
½ dl Emmental- tai Mozzarella-juustoa
+ vähän juustoa kuorruttamiseen
Kuullota herkkusienistä enin neste
pois. Sekoita sienet, juustot ja mausteet keskenään. Pese ja
halkaise pikkupaprikat. Poista siemenet, jos paprikoissa sellaisia
sattuu olemaan. Asettele paprikat leivinpaperille. Ripottele päälle
hieman suolaa ja mustapippuria. Täytä paprikat
juusto-sieniseoksella pikkulusikoiden avulla ja laita päälle vielä
juustoraastetta. Paista 200 asteessa, kunnes paprikat ovat ottaneet
väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti