perjantai 4. tammikuuta 2013

Lanssonin kiusaus

Maailman yksinkertaisimpiin ja maukkaimpiin ruokiin kuuluu mielestäni Janssonin kiusaus. Kun aikoinani kokkasin tätä herkkulootaa ensimmäistä kertaa, olin aivan äimän käkenä makuelämyksestä. Söimmekin kiusausta hetken aikaa joka viikko.

Nyttemmin kiusausta ei ole tullut tehtyä, koska peruna ei kuulu enää ruokavalioomme kuin satunnaisesti. Tuolloinkin yleensä peruna on lastuina tai ranskalaisina, joihin mieheni on yhä edelleen ihan hulluna. Perunan on korvannut ruokapöydässämme lanttu ja nauris, joista jälkimmäisen saatavuus ei aina ole kovin hyvä.

Koska kalaruokia pitäisi viikoittain nauttia, niin päätin kokeilla kiusauksen tekoa lantusta. Ruoan nimeksi tuli tietysti Lanssonin kiusaus. En tiedä sitten, kuka se Lansson on... Eikös kuitenkin Janssonin taustalla ole joku todella elänyt ihminen?


Lanssonin kiusaus (2–3 hengelle)

pari reilua lanttua suikaloituna
1 iso keltasipuli silputtuna
1–2 rasiaa anjovis- tai janssoninfileitä (säilytä liemi)
3 dl kermaa

Höyrytä lanttusuikaleita noin 10 minuutin ajan. Laita puolet suikaleista vuokaan. Lisää sipulisilppu ja kalafileet. Fileitä voi käyttää oman maun mukaan. Laita loput lanttusuikaleet päällimmäiseksi. Kaada vuokaan kalojen liemi ja kerma. Kypsennä 200-asteisessa uunissa tunti tai kunnes loota on kypsää. Painele laatikon pintaa paistamisen aikana muutamaan otteeseen, jotta päällimmäiset lanttusuikaleet eivät kuivu. Tarjoa säilykepunajuurien kanssa.

1 kommentti:

 1. Blogissasi on monta hyvää reseptiä! Oletko kuullut reseptisivustosta Etsiresepti.fi?

  Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä omaan blogiisi tai muuten vain haluat löytää hyviä reseptejä, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

  Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita.

  Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

  Ystävällisin terveisin,

  Etsiresepti
  http://www.etsiresepti.fi/

  VastaaPoista