Tutustuin tänään paljon
avokadopastareseptillään julkisuutta saaneen Hanna ja Alexander
Gullichsenin Safkaa – parempaa arkiruokaa -kirjaan. Koska olemme
pastan suhteen ruokarajoitteisia, avokadopastaa tuskin tulee tämän
blogin postauksiin aivan heti, jos koskaan.
Mutta mutta – kirjan chilimantelit
kuulostivat hyviltä. Samantyyppisiä pähkinänaposteltavia ovat
kokanneet ainakin Nigella Lawson ja Jamie Oliver. Aina ne ovat
jääneet kokeilematta, mutta nyt tempaisin hääpäivän kunniaksi.
Onhan se taas koko päivä mennyt ruoan parissa kokatessa ja
tuotekehitysprojektia tehdessä. Mutten valita! Teen tosiaan työtä asian parissa, jota rakastan ainakin toiseksi eniten maailmassa.
Chilimantelit
2 punaista chiliä
1 rkl oliiviöljyä
2 dl kuorittuja manteleita tai
cashewpähkinöitä
1 tl suolaa
Pilko chilit ja paista niitä öljyssä
pannulla, kunnes ne alkavat rusehtua. Lisää mantelit. Älä jätä
pähkinöitä vahtimatta. Kun mantelit alkavat tummua, lisää suola.
Sekoittele hiljakseen vielä muutama minuutti. Syö sellaisenaan tai
käytä esimerkiksi salaatin höysteenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti