Voikos paremmin käyttää jääkaapin
jämiä kuin sotkimalla ne sekaisin ja työntämällä uuniin? Tämä
cottage pie -ruoasta innoituksensa saanut aikaansaannos vaatii jonkin
verran pilkkomista ja keittämistä, mutta isommalle porukalle
tehtäessä hommaa nopeuttaa monitoimikoneen käyttö.
Perinteisesti lihaseos on kuorrutettu
perunalla, mutta lopputulos on yhtä maukas muillakin mukuloilla.
Lihaseoksen voi maustaa haluamillaan mausteilla, mutta worcestershire-kastiketta en suosittele jättämään pois. Kastike
on sellaisenaan aika tylyn makuista, mutta muiden raaka-aineiden
sekaan lisättäessä ja marinadeissa sen maku pääsee
oikeuksiinsa. Punaviinin voi jättää pois, mutta pikku loraus tuo
mukavaa pyöreyttä ”piiraan” makuun.
Emppu's Cottage Pie (kolmelle)
400 g jauhelihaa (sikaa, nautaa,
lammasta)
1 keskikokoinen keltasipuli
2 porkkanaa
2 varsisellerin vartta
timjamia
salviaa
mustapippuria
suolaa
3 rkl worcestershire-kastiketta
2 dl lihalientä
loraus punaviiniä
500 g lanttua, selleriä, palsternakkaa
loraus kermaa
20 g voita
muskotinkukkaa
suolaa
voimakasta juustoraastetta, kuten
goudaa tai cheddaria
Pilko päälle tulevan juuresseoksen
juurekset ja keitä kypsiksi kiehuvassa vedessä. Lisää voi ja
kerma sekä mausteet ja muusaa hyvin. Jätä odottamaan.
Pilko jauhelihan sekaan tulevat
kasvikset. Paista jauheliha ruskeaksi pannulla. Ota jauheliha pois
pannulta ja pane tilalle lihasta jääneeseen rasvaan tirisemään
kasvikset. Mausta yrteillä, pippurilla ja suolalla ja anna kasvisten
ottaa hieman väriä. Lisää sekaan jauheliha ja lisää
Worcestershire-kastike, lihaliemi ja loraus punaviiniä. Keittele
hiljakseen 20 minuuttia.
Kaada jauhelihasoosi isoon uunivuokaan
ja levitä päälle juuresmuusi. Ripottele päälle vielä
juustoraaste ja paista uunissa 175 asteessa noin puoli tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti