Vaikka nyt ei todellakaan ole paras
aika nauttia munakoisoruokia, päätin kokeilla brittiläisen Good
Food Channelin kautta löydettyä caponata-ohjetta. Kyseisen nettisivuston
ruokakuvat saavat minut aina ”sortumaan” ja klikkaamaan auki itse
reseptin. Jopa sivuston makeiden herkkujen kuvat saavat minut
katsomaan ohjeet. Liian herkullisia kuvia siis.
Kokatessani tätä epäilin ohjeen vähämausteisuutta.
Turhaan. Kaprikset, oliivit ja viinietikka tuovat ruokaan aikatavalla
makua. Jos pelkkä kasvisruoka vaikuttaa liian kevyeltä, voi sen
ohella nauttia lihaa, kalaa tai juustoa.
Munakoisocaponata
oliiviöljyä
2 munakoisoa isoiksi kuutioiksi
leikattuna
3 varsisellerin vartta ruodit
poistettuina ja hienoksi viipaloituna
1 isohko sipuli hienonnettuna
150 g vihreitä oliiveja kolmeen osaan
viipaloituina
30 g kapriksia (enemmänkin voi
laittaa, jos tykkää)
200 g paseerattua tomaattia
0,5 dl hyvälaatuista valkoviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria
keitettyjä kananmunia
Paista erissä öljyssä
munakoisokuutiot kullankeltaisiksi. Ripottele suolaa päälle ja
laita sivuun. Kuullota varsiselleri ja sipuli pehmeäksi. Voit
halutessasi ryöpätä varsisellerin ennen kuullotusta. Lisää
pannulle oliivit, kaprikset, tomaatti ja viinietikka. Mausta
mustapippurilla ja suolalla. Anna kuumeta ja lisää joukkoon
munakoisokuutiot. Kuumenna ja keitä muutama minuutti. Tarjoa kananmunien
kanssa.
Tein tätä munakoisojuttua viikonloppuna ja oli kyllä makoisaa. Se etikka antaa tosi sirpsakan vivahteen munakoisoon, joka on muuten melko mieto kasvis.
VastaaPoista